Home / AKTUELNO / Putinov savetnik: EU „iza zavese“ najstrašnije pritiska Srbiju da uđe u NATO a ovo je Putinov plan za Srbiju!

Putinov savetnik: EU „iza zavese“ najstrašnije pritiska Srbiju da uđe u NATO a ovo je Putinov plan za Srbiju!

rusija- putin- vojska- komanda

 

Vladimir Vladimirovič Putin mogao bi da u Srbiji razmesti deo ruskog antiraketnog štita!Kao odgovor na ekspanziju NATO u Evropi, u Moskvi se ozbiljno razmatra instaliranje protivraketnog sistema S-400 na teritoriji „najvernijeg ruskog saveznika na Balkanu!“

Sve ovo tvrdi Mihail Aleksandrov, analitičar moskovskog Centra za vojnopolitičku analizu i savetnik Kremlja, koji dodaje da Putin razmišlja i o čvrstom vojnom savezu sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, eventualni ulazak Srbije u NATO bio bi veliki poraz Rusije.

Mogući sukobi

Mihail Aleksandrov, koji u Rusiji važi za čoveka sa odličnim vezama i velikim uticajem u Putinovom kabinetu, tvrdi da EU „iza zavese“ najstrašnije pritiska Srbiju da uđe u NATO.

– Ako Srbiju ostavimo bez podrške, ona može skliznuti u NATO, a to bilo ravno njenom nacionalnom porazu.

To bi bio i strašan poraz Rusije, koja bi potpuno izgubila uticaj na Balkanu posle puna dva veka – rekao je Aleksandrov.

Ovaj analitičar dodaje da Rusija opet ozbiljno razmatra mogućnost ideje o vojnom savezu sa Srbijom.

– Ta ideja bila je aktuelna krajem devedesetih, ali je tada Jeljcinova Rusija bila preslaba da bi prihvatila Miloševića.

Sad su se stvari promenile i Rusija i Srbija imaju za to interes.

Rusija ne želi da propusti šansu da se „ugura“ u Srbiju, pa bi vojna baza u Srbiji, uz Tartus u Siriji, bila pun pogodak jer bi bitno zakomplikovala operacije NATO na Balkanu i u Sredozemlju – zaključio je Aleksandrov.

(Agencije)

Check Also

BRITANIJA POSLALA U SRBIJU SPECILACA ZA BALKAN- REGION SE SUOČAVA SA NAJVEĆOM PRETNJOM U POSLEDNJE DVE DECENIJE!

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je ser Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. …