Home / AKTUELNO / RUSI BEZ MILOSTI, AMERIKANCI BESNI- Sergej Rudskoj: Rat u Siriji je praktično zaustavljen!

RUSI BEZ MILOSTI, AMERIKANCI BESNI- Sergej Rudskoj: Rat u Siriji je praktično zaustavljen!

putin-tramp

 

Građanski rat u Siriji praktično je zaustavljen, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj.

– Situacija se kardinalno poboljšala posle potpisivanja memoranduma o stvaranju zona deeskalacije na teritoriji Sirije 4. maja 2017. godine u Astani.

Praktično je zaustavljen građanski rat u Siriji. Pored toga, primena memoranduma je omogućila da se pokrene obnavljanje ratom razorenih naselja koja nisu zauzele terorističke organizacije, rekao je Rudskoj.

On je naveo da se stanovništvo vraća u oslobođene gradove i naselja, aktivno se obnavljaju domaćinstva, objekti za energetsko snabdevanje, saobraćajni čvorovi i putevi, pune se vodom sistemi za navodnjavanje poljoprivrednih imanja.

Rusija očekuje da koalicija na čelu sa SAD ne dozvoli napade na Oružane snage Sirije i da se konkretnije posveti borbi protiv terorista, rekao je Rudskoj.

– Za sada vidimo da dejstva koalicije samo smetaju vladinim snagama u pokušajima da unište ID. Očekujemo od partnera iz koalicije da preduzmu mere kako bi sprečili ovakve slučajeve i da se konkretnije posvete borbi protiv terorističkih grupacija na teritoriji Sirije, rekao je Rudskoj.

– Deklarišući kao cilj borbu protiv međunarodnog terorizma, koalicija izvodi napade na sirijsku vojsku, pušta teroriste ID-a iz oblasti koje su pod opsadom, jačajući terorističke grupacije u oblastima Palmire i Deir Ez Zora, upozorio je Rudskoj.

General je dodao da se vladine snage u Siriji bore protiv opozicije i da je njihov glavni cilj, uz podršku ruske avijacije, da unište ID i Nusra front.

Prema njegovim rečima, iz predgrađa Damaska u Idlib je prešlo oko 2.000 boraca i više od 5.000 članova njihovih porodica, tamo rade demineri i obnavlja se infrastruktura.

(Sputnik)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …