Home / AKTUELNO / RUSI ŠOKIRALI SVET: Lavrov otkrio kuda prolazi droga kojom se finansira terorizam! (VIDEO)

RUSI ŠOKIRALI SVET: Lavrov otkrio kuda prolazi droga kojom se finansira terorizam! (VIDEO)

lavrov

Ruski ministar spoljnih polsova Sergej Lavrov kaže da NATO toleriše trgovinu drogom u Avganistanu, a da se na taj način finansira ekstremizam u regionu.

On je ovo istakao tokom razgovora sa ruskim oficirima prošle nedelje u Moskvi. Lavrov je primer Avganistana istakao kao jedan od načina na koji Vašington upravlja haosom na Srednjem istoku. Tolerisanje trgovine drogom u regionu je samo jedan od načina.

Po njegovim rečima operacija SAD i saveznika protiv Talibana i Al Kaide je dobila podršku svih zemalja. Ali po početku te operacije, NATO je počeo da korsiti dvostruke standarde. Pretnja od terorista nije sasvim iskorenjenja, ali pretnja od trgovine drogom je čak povećana.

„Postoje dokazi da neki članice NATO saveza u Avganistanu svesno zanemaruju trgovinu drogom koja im se dešava pred očima“, tvrdi Lavrov.

Avganistan je ipak slučaj „nenamernog izazivanja haosa“ od strane NATO, dok je u slučaju Libie, Iraka, i Sirije, taj haos izazvan namerno. Magazin Vajerd je još 2013. godine preneo da je politika SAD da se u Avganistanu dozvoli gajenje opijuma, i spreče Avganistanske snage da ih uništavaju.

Pogledajte video:

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …