Home / AKTUELNO / Rusija testirala 600 vrsta oružja u Siriji! Avijacija uništila više od hiljadu objekata! (VIDEO)

Rusija testirala 600 vrsta oružja u Siriji! Avijacija uništila više od hiljadu objekata! (VIDEO)

su-47-avion-rusija-bombardovanje-borba

Rusija je testirala više od 600 modela oružja i tehnike, uključujući nova avijaciona sredstva pogađanja i višecevne bacače, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov na forumu „Armija 2017“.

„Svi praktični obrasci, sve novine su prošli kroz sirijski konflikt kako bi se utvrdilo kakve su im realne karakteristike, kako se ponaša oružje. Ispitali smo više od 600 obrazaca u sirijskom konfliktu“, rekao je Borisov na pres-konferenciji.

Prema njegovim rečima, testirani su avijaciona tehnika, oklopna vozila i višecevni bacači.

„Od jednog broja modela smo morali da odustanemo, jer je praksa pokazala da modeli neće izdržati one zahteve koji su im nametnuti“, rekao je Borisov.

On je dodao da se u avio-bazi u Hmejmimu stalno nalaze predstavnici industrijskih preduzeća koji eliminišu ili beleže nedostatke opreme.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su više od hiljadu objekata terorista u Siriji za nedelju dana, pokazuje infografika ruskog Ministarstva odbrane.

„Realizovano je više od 360 letova, uništeno više od hiljadu objekata međunarodnih terorističkih grupa“, navodi se u infografici.

Saopšteno je i da je za nedelju dana uz pomoć dronova otkriveno 190 objekata koji pripadaju militantima. Dronovi su obletali zgrade više od 140 puta.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Prema podacima UN, u tom periodu je poginulo više od 220 hiljada ljudi. Rusija je na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada 30. septembra 2015. godine počela bombardovanje objekata terorista u Siriji. Uz pomoć Rusije Damask je uspeo da prelomi situaciju u svoju korist i pređe u ofanzivu.


(rs.sputniknews)

Check Also

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? OTKRIVENO DA SE KRIVOKAPIĆ TAJNO SASTAO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM…

Susret lidera vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedeljak uveče završio …