Home / AKTUELNO / RUSKA VOJSKA ZAUZELA UKRAJINSKE TENKOVE KOD ČERNIGOVA- UNIŠTENE VELIKE BAZE I S-300 (VIDEO)

RUSKA VOJSKA ZAUZELA UKRAJINSKE TENKOVE KOD ČERNIGOVA- UNIŠTENE VELIKE BAZE I S-300 (VIDEO)

Tokom borbi na černigovskom pravcu ruska vojska je zarobila četiri ukrajinska tenka T-64. Ova vozila će ubuduće koristiti ruska vojska u borbi protiv bivših vlasnika.

Vojna lica Oružanih snaga Ukrajine u blizini Černigova u panici su napustila borbene, potpuno ispravne tenkove kako su se približavale jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije.

Za razliku od osnovnih borbenih vozila, ovi tenkovi su opremljeni noćnim termovizijskim nišanima i uređajima za osmatranje, kao i komunikacionom i navigacionom opremom.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov saopštio je najnovije podatke o napretku specijalne vojne operacije od jutra 1. aprila.

Jedinice Luganske Narodne Republike, nastavljajući ofanzivu, blokirale su severnu periferiju  Kremenaja i istočnu periferiju Metelkina.

Tokom noći uništeno je do 40 ukrajinskih nacista koji su delovali u sastavu 57 odvojene motorizovane pešadijske brigade, jedne artiljerijske baterije, dva borbena vozila pešadije i četiri vozila različite namene.

Visokoprecizno naoružanje vazdušnog baziranja uništilo je šest vojnih objekata Ukrajine, uključujući pet skladišta municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja u Boguslavskom, Krestišu, Reznikovu, Velikoj Novoselki i jedno skladište goriva i maziva.

Snage PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborile su u vazduhu: jedan ukrajinski helikopter Mi-8 u rejonu Selo Ljubimovka i 8 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima Lisičanska, Donjecka, Černigova, Korsuna, Novomihajlovskog, uključujući jedan Bairaktar TB-2 u oblasti Vahovke.

Operativno-taktička avijacija pogodila je 52 vojna objekta Ukrajine.

Među njima: tri komandna mesta, tri višecevna raketna sistema, protivvazdušni raketni sistem Buk-M1, radar za osvetljavanje i navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-300, kao i 10 poligona za koncentraciju vojne opreme i 16 uporišta Oružanih snaga Ukrajine.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 124 aviona i 81 helikopter, 353 bespilotne letelice, 1.839 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 202 višecevna bacača raketa, 773 topa poljske artiljerije i minobacača, as kao i 1.711 jedinica specijalnih vojnih vozila .

Takođe, ruska vojska je preciznim udarcem uništila ukrajinske PVO sisteme S-300, koji su bili raspoređeni na lansirnim pozicijama u režimu borbenog dežurstva.

Udar visokopreciznog projektila „Krasnopolj“ pao je na lansere raketnih sistema Oružanih snaga Ukrajine.

Snimak uspešnog izvršenja borbenog zadatka objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …