Home / AKTUELNO / RUSKI EKSPERT OTKRIO TAKTIKU RUSIJE AKO UKRAJINA KRENE U NAPAD: EVO ŠTA ĆE IM SE DESITI ZA 5-6 SATI…

RUSKI EKSPERT OTKRIO TAKTIKU RUSIJE AKO UKRAJINA KRENE U NAPAD: EVO ŠTA ĆE IM SE DESITI ZA 5-6 SATI…

Ukrajina nastavlja da koncentriše trupe i ratnu tehniku uz bivše linije fronta u Donbasu.

Na aerodrom Berdjanska već je predislocirano sve što ukrajinskoj vojnoj avijaciji nešto vredi.

U železničku stanicu u mestu Rubežnoje, primera radi, ušla su dva teretna voza sa tenkvima i drugim naoružanjem (protivtenkovski topovi MT-12 i pešadijska oklopna vozila BMP-1).

Samo tokom poslednjih deset dana Kijev je granicama Luganske i Donjecke Republike primakao 12.000 vojnika i više od 40 višecevnih raketnih bacača „Grad“.

Komandant ukrajinskih snaga postavljenih protiv Donbasa – general Sergej Naev – pre tri dana je sa NATO-savetnicima posetio veliki lučki grad Mariupolj.

Vojni stručnjaci procenjuju da ukrajinske pripreme za novi rat imaju dva cilja – uvlačenje Rusije u rat i popravljanje šansi Petra Porošenka da bude ponovo izabran za šefa države. Računica se u oba selučaja, međutim, može pokazati pogrešnom.

Poznati moskovski vojni ekspert Igor Korotčenko, glavni urednik lista „Nacionalna odbrana“, predočio je kijevskoj vrhuški i Porošenku da Rusija neće slati trupe na ukrajinsku teritoriju već da će vrh Porošenkovog režima „uništiti visokopreciznim oružjem“.

„Ako nam Ukrajina objavi, Rusija će sačekati da vidi kako se razvijaju stvari. Jer, jedno je formalno objaviti rat – recimo, zatvoriti ambasade i slično – a sasvim drugo ako ukrajinska armija počne vojne operacije, ako Porošenko izda naredbu za napad na Rusiju ili čišćenje Donbasa. Tada će sve biti drukčije“.

Korotčenko do „drugačije“ opisuje ovako:

„Mi nećemo ni u tom slučaju koristiti kopnene snage. Biće dovoljno da visokopreciznim oružejm pet-šest sati iz velike daljinetučemo po najvećim ukrajinskim jedinicama koje ugroze našu granicu, po ukrajinskim štabovima, a i po Porošenkovoj rezidenciji jer bi on kao glavnokomandujući izdao naredbu za taj napad. Uveren sam da bi za njegovu rezidenciju bile dovoljne dve krstareće rakete `Kalibar`“.

– U tih pet-šest sati – naveo je Korotčenko – bili bi uništeni i ukrajinski vojni aerodromi i mesta na kojima se nalaze rakete. Sve bi to bilo uništeno za samo nekoliko sati.

A da se svašta može izdogađati narednih dana i nedelja uveren je i poznati kijevski politikolog Mihail Pogrebinski koji ukazuje da „ovakve napetosti nije bilo ni u vreme najžešćih borbi u Donbasu“.

U Kijevu neki poslednjih dana govore i o mogućnosti da ukrajinska armija treba da izvede napad ne Kerčenski most koji spaja poluostrvo Krim sa ostatkom Rusije.

To bi, nesumnjivo, bio povod za rat. Samo to znaju dobro i u Moskvi koja od 2014-te uspešno izbegava sve zamke Kijeva i njegovih zapadnih sponzora.

Check Also

A TVRDE DA SU BEZBEDNE?! TRUDNICAMA ZABRANJENO DA SE VAKCINIŠU PROTIV KORONE…

Dok se ne urade studije o bezbednosti vakcinacije trudnica, one neće biti vakcinisane, poručio je …