Home / AKTUELNO / SAZNAJEMO: Istraga ubistva advokata pokazuje da je ŽRTVA RATA KLANOVA…

SAZNAJEMO: Istraga ubistva advokata pokazuje da je ŽRTVA RATA KLANOVA…

Da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića povezano sa ratom klanova, ukazuje i to što je Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo vođenje istrage njegovog ubistva, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, prvi rezultati istrage ubistva advokata Ognjanovića ukazali su na to da je punomoćnik porodice Bojović, pre svega Luke Bojovića, nastradao u ratu klanova. S tim u vezi, Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednom periodu punim kapacitetom u saradnji sa policijom radiće na rasvetljavanju ovog slučaja.

Stalno telo

Da je hvatanje ubice advokata Ognjanovića trenutno prioritet državnih organa govori i činjenica da se juče ministarka pravde Nela Kuburović sastala sa predsednikom i potpredsednikom Advokatske komore Srbije Viktorom Gostiljcem i Jasminom Milutinović, kao i sa predsednikom Advokatske komore Beograda Jugoslavom Tintorom sa kojima je razgovarala o položaju advokata u Srbiji, sa posebnim osvrtom na ubistvo Ognjanovića.

Na sastanku sa advokatima Kuburovićeva je još jednom pozvala nadležne državne organe da preduzmu sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi se u najkraćem roku utvrdili motivi, ali i uhvatile ubice beogradskog advokata.

Na ovom sastanku dogovoreno je da se formira Stalno telo koje će pratiti sve slučajeve napada na advokate i raditi na unapređenju krivično pravne zaštite advokata. Takođe, oni su se dogovorili da članovi Stalnog tela pored predstavnika Ministarstva pravde i advokature budu i predstavnici iz reda sudija i tužilaca.

Kako saznajemo, jednoglasno je usaglašeno da je ubistvo advokata jednako ubistvom sudije i tužilaca i da je ubistvo Ognjanovića direktan napad na pravosuđe.

Posebna pažnja

Podsećanja radi, Ministarstvo pravde je dan nakon što je Ognjanović ubijen ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo ukazalo na to da je uloga koju advokatura ima u pravosuđu veoma važna, a posebno u izgradnji i očuvanju vladavine prava i da se svi napadi na advokate moraju tretirati sa posebnom pažnjom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon ubistva Ognjanovića, poručio je da će država imati još žešće i ozbiljnije akcije, da pokaže ubicama i kriminalcima da Srbija nije pogodno tle za njihovo delovanje.

On je rekao i da ga brine „rat dva klana“ oko tržišta narkotika i da to postaje nešto sa čime država mora na brutalniji način da se obračuna.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …