Home / AKTUELNO / ŠEF FBI NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Izneo istinu u vezi izbora u Americi!

ŠEF FBI NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Izneo istinu u vezi izbora u Americi!

DŽejms Komi (Foto: Sinhua)
DŽejms Komi (Foto: Sinhua)

Direktor američke savezne policijske službe FBI, DŽejms Komi je izjavio da mu se „smuči“ i na samu pomisao da je ponovnim otvaranjem istrage o elektronskoj pošti Hilari Klinton samo nekoliko dana pre prošlogodišnjih američkih predsedničkih izbora, hteo da utiče na njihov ishod.

Na manje od dve nedelje pre glasanja, federalna policija je otvorila istragu privatnih mejlova Hilari Klinton, pošto su krajem oktobra nove poruke bivše državne sekretarke nađene na računaru Entonija Vinera, bivšeg supruga jedne saradnice Hilari Klinton.

Komej je danas na saslušanju u Senatu Kongresa SAD rekao da je tada bio pred dilemom da li da prikrije to otkriće do posle izbora od 8. novembra, ili da o tome obavesti poslanike.

– Govoriti o tome nije bilo dobro 11 dana pred izbore, ali prikrivanje bi bilo katastrofa – rekao je on.

– Od ideje da je to moglo imati uticaja na izbore, prilično mi je muka, ali, iskreno govoreći, ponovo bih uradio isto – rekao je šef FBI.

Direktor FBI je 28. oktobra objavio u Kongresu da su njegovi istražitelji našli nove poruke koje opravdavaju ponovno pokretanje istrage elektronske pošte Hilari Klinton, zatvorene jula.

Samo dva dana pre izbora Komej je objavio da FBI na kraju u tim mejlovima nije našao ništa sumnjivo.

U utorak je bivša predsednička kandidatkinja Demokrata Hilari Klinton optužila direktora FBI, predsednika Rusije Vladimira Putina i Vikiiks da su joj ukrali pobedu na izborima.

– Da su izbori bili 27. oktobra, bila bih vaša predsednica – rekla je ona u jednom TV-intervjuu.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …