Home / AKTUELNO / SNEŽNA OLUJA OKOVALA KANADU: Mećava odnela šest života, vetar nosi sve 140 na sat, lančani sudari širom zemlje (VIDEO)

SNEŽNA OLUJA OKOVALA KANADU: Mećava odnela šest života, vetar nosi sve 140 na sat, lančani sudari širom zemlje (VIDEO)

sneg- mecava- nevreme

 

Lančani sudari, poremećen saobraćaj, zatvorene škole izazvala je snežna oluja koja je nakon severoistoka Sjedinjenih Država zahvatila polovinu istoka Kanade, gde je umrlo šest osoba, a sneg je nastavio da pada u sredu.

Snežni pokrivač do 70 centimetara pokrio je neka južna područja Kvebeka, u Montrealu je dostigao visinu između 35 i 45 cm, a nastavio je da pada u sredu na severu te države, kao i u Novom Brunsviku, kao i uz atlantsku obalu.

Oluja pojačana vetrovima između 100 i 140 km/sat harala je prolazom između juga Kvebeka i severa države Njujork.

Zbog nekoliko lančanih sudara putevi su bili zatvoreni u sredu i više od 300 vozila ostalo je blokirano gotovo 12 sati na prilazima aerodromu u Montrealu.

Zahvaćena mećavom dvojica muškaraca pronađena su mrtva u sredu u vozilu koje je potpuno bilo pokriveno snegom. Jedan od njih zvao je Hitnu pomoć, zbog čega je počela potraga, ali bezuspešno.

Još dve osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama, a jedan 58-godišnjak umro je nakon što ga je udario kamion sa čišćenje snega.

Na autoputu između Toronta i Montreala blizu Kingstona u sudaru je poginuo vozač kamiona.

Nakon što je na hiljade letova otkazano u utorak u Sjedinjenim Državama i u Kanadi, haotično stanje na aerodromima Kanade nastavilo se u sredu posle podne.

Škole su zatvorene, a u Kvebeku je gotovo 70.000 domaćinstava ostalo bez struje.

Pogledajte video:(Hina)

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …