Home / AKTUELNO / ŠOKANTNA VUČIĆEVA IZJAVA U VEZI KOSOVA

ŠOKANTNA VUČIĆEVA IZJAVA U VEZI KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija daleko od rešenja za Kosovo i da je daleko od toga da joj neko nudi sever Kosova.

„Daleko smo mi od toga… Daleko smo mi od bilo čega”, rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

On je rekao da do skoro Srbija nije mogla da razgovara ni o jednom rešenju, jer je Priština to gledala kao „gotovu stvar”.

„Dobićemo više nego što smo imali juče i u pravima za naš narod i u našim resursima. Ako će neko da kaže da će da obezbedi više za 50 godina, to su to neozbiljni ljudi”, rekao je Vučić.

On je kazao da će na Kosovo stići najverovatnije u večernjim satima 8. septembra i da će tamo provesti jedan dan.

Dodao je da još nije utvrđeno da li će glavna svečanost biti u Kosovskoj Mitrovici ili Zubinom Potoku, ali je naglasio da će tada održati „najvažniji govor u svom životu”.

„Čitaću govor i o svakoj reči ću voditi računa, jer znam da će se od tih reči meriti budućnost naše zemlje u narednim godinama”, rekao je on.

Upitan o stavu Srpske pravoslavne crkve SPC o Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da je svima, uključujući i patrijarha Irineja, rekao šta misli, kakvo je stanje na KiM i šta može da se uradi.

„Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran, a mi nemamo problem sa SPC, već sa pojedinim ljudima”, kazao je on.

Vučić je ponovio da će on dati svoj predlog za rešavanje pitanja Kosova, ali da će konačnu reč imati građani koji će se o tome izjašnjavati na referendumu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …