Home / AKTUELNO / SPREMA SE RASKOL U SAD: LIDER TEKSASA TRAŽI DA PROTRAMPOVSKE DRŽAVE STVORE SVOJU ALIJANSU

SPREMA SE RASKOL U SAD: LIDER TEKSASA TRAŽI DA PROTRAMPOVSKE DRŽAVE STVORE SVOJU ALIJANSU

Rezultati glasanja elektorskog kolegijuma, koji je Džoa Bajdena proglasio za novoizabranog predsednika SAD, još jednom su pokazali da je Amerika podeljena zemlja – bezmalo popola.

To otvara i pitanje: kako će globalisti dalje realizovati svoje planove sa oslanjanjme na Ameriku, kada ni jedna vodeća država Zapada ne demonstrira takav nivo unutrašnje podeljenosti kao Sjedinjene Države?

Dokle sve može otići, svedoči i to što je lider Trampove Republikanske partije u Teksasu, Alen Vest, reagujući na odbijanje  Vrhovnog suda SAD da naloži reviziju rezultata predsedničkih izbora u Pensilvaniji, Džordžiji, Mičigenu i Viskonsiju, predložio da se formira „Savez država SAD” u koji bi ušle one koje su spremne da se pridržavaju principa američkog ustava i `američkih vrednosti i tradicije`.

Ovo bi bila alijansa država koje se drže tradicionalnih američkih i judeo-hrišćanskih vrednosti, a na predsedničkim izborima su većinski bile za Donalda Trampa.

Mada Vest nije otkrio podrobnosti, ovaj „Savez država SAD“ ne bi dirao u teritorijalnu celovitost Sjedinjenih Država. Bar u početku.

Ali, institucionalizovao bi do određene mere podeljenost na američku Ameriku i globalističku Ameriku.

Veoma je važno što je ovu ideju pokrenuo Teksas, koji sebe naziva Državom Usamljene zvezde.

U toj državi je regionalna samosvest možda najrazvijenija u Sjedinjenim Državama.

Procenjuje se da u današnjim uslovima otcepljenje Teksasa nije realno, ali i – da će jačanje konzervativnog krila u SAD doći iz Teksasa, što će unutaramerički raskol dodatno pojačati.

(Fakti)

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …