Home / AKTUELNO / Srbin koji je pretukao pilota zbog bombardovanja Srbije, došao u Loznicu: „Na granici su mi i Hrvati čestitali“

Srbin koji je pretukao pilota zbog bombardovanja Srbije, došao u Loznicu: „Na granici su mi i Hrvati čestitali“

500

Rade Stančič, koji je u četvrtak u Cirihu pretukao engleskog pilota koji se u jednom kafiću hvalio da je učestvovao u bombardovanju Srbije, juče rano ujutru stigao je u rodnu Loznicu.

Njegova zvanična izjava za medije, a i za švajcarsku policiju, glasi da je Englez pao sam, a u momentu kada je prišao pilotu koji se hvalio bombardovanjem, setio se, kaže, nastradale Milice Rakić.

– Moje ćerke su Miličino godište, i uvek sam o tome razmišljao… Sećam se da sam mu rekao : “E, sad ćeš da vidiš kako se bombarduje!” – kaže Stančić, a onda, kroz smeh nastavlja:

– On se okliznuo kao onaj u TV emisiji, na bananu. Tako je i Englez pao, ja ga nisam udario. To je moja zvanična izjava, koju je i moj advokat juče preneo policiji u Švajcarskoj – kaže Stančić.

Stančić kaže i da su ga posle incidenta zaštitili prijatelji, a da je zatim krenuo za Srbiju.

– Juče ujutro na granici sa Hrvatskom prilazi mi njihov policajac. Pričamo, kaže: “A ti si taj. Čestitam ti, neka si” – priča Stančić.

Stančić planira da se sledeće nedelje vrati u Cirih.

– Englez se vratio u London. Čujem da ima posekotinu ispod jagodice, ali nema teške povrede. Nije me tužio privatno, bar ne za sad. Moj advokat smatra da bi sve trebalo da bude u redu, možda samo novčana kazna.

Bojim se samo da mi mediji ne naprave veću štetu od koristi, ali svi me zovu, daju podršku, prijatelji iz Amerike, Australije. Ja sam veliki patriota i uvek sam pomagao naše ljude u Švajcarskoj – kaže Stančić.

Stančić je inače godinama u Cirihu držao diskoteku u kojoj su se okupljali naši ljudi. Poslednjih godina radi u jednoj privatnoj firmi i živi porodičnim životom.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …