Home / AKTUELNO / Srpski naučnik tvrdi da ima lek za rak!

Srpski naučnik tvrdi da ima lek za rak!

prijovic

Srpski naučnik Željko Prijović tvrdi da je zajedno sa grupom istraživača iz beogradskog Instituta “Vinča” na putu da otrkije dugo očekivani lek za karcinom.

Prema prijovićevim rečima, lečenje raka silicijumskim česticama nije novina. on je gotovo isti pronalazak predstavio 2013. godine na eminentnim svetskim skupovima u Grčkoj i na Tajvanu.

Prijović je uveren da će on i njegov tim usavršiti lek za rak pre ruskih kolega, ali upozorava da će do tada trebati još mnogo godina.

– Metoda lečenja karcinoma nanotehnologfijom je nešto na čemu radim već šest godina, a lek protiv raka tražim tokom cele svoje karijere, već 25 godina.

Suština moje ideje je da sa terapijom deluje samo na obolele ćelije, a da se zdrave poštede – rekao je Prijović i dodao da su ga pre nekoliko nedelja video da su ruske kolege predstavile gotovo istu metodu.

Ono što je zajedničko meni i Rusima je to što radimo na tome da putem vene, korišćenjem nanočestica koje nisu ništa drugo do jedno hemijsko jedinjenje, isporučimo lek u oboleli organ, a da pritom ne zahvatimo zdrave ćelije – kaže srpski naučnik.

On je dodao da smatra da su naši naučnici u prednosti u odnosu na Ruse, jer su ovu metodu počeli da primenjuju na miševe, i da treba da se testira još na dve vrste životinja, pre nego što se primeni na čoveka.

(Telegraf.rs)

Check Also

KINESKI EKSPERTI POSTAVILI ZAPANJUJUĆE PITANJE POSLE SLETANJA NA MESEC: “DA LI STE VI OVDE IKADA BILI”?

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice “Chang’e-4” dovelo je u pitanje verodostojnost …