Home / AKTUELNO / SVE OPASNIJE: POLJSKA TRAŽI ORUŽJE ZA RAT PROTIV RUSIJE

SVE OPASNIJE: POLJSKA TRAŽI ORUŽJE ZA RAT PROTIV RUSIJE

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki smatra da je Evropi potrebno više tenkova, a manje analitičkih centara. Prema njegovom mišljenju, oružje je „važno u borbi protiv DAEŠ-a, ali i protiv konvencionalnog protivnika kao što je Rusija“.

Moravjecki je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti izjavio da je Rusija „unela u dnevni red evropske i svetske politike temu informacionog rata“.

„Kada govorimo o bezbednosti u Evropi, moramo da shvatimo da je rusko pitanje odavno prešlo granice kompetencije Evropske unije i da stoji pred čitavom Evropom i NATO-om“, dodao je ministar i pozvao sve zemlje NATO-a da ispune obaveze u vezi s izdvajanjem dva procenta BDP-a za odbranu.

Izjave o navodnoj opasnosti koja dolazi iz Rusije mogu se čuti s vremena na vreme među zapadnim političarima, a posebno među onima iz Poljske i baltičkih zemalja.

Prema rečima ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, iako NATO odlično zna da Rusija ne namerava da napada nijednu od zemalja-članica Alijanse, ovakva upozorenja mu služe kao izgovor za razmeštanje vojne tehnike i bataljona u blizini ruskih granica.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …