Home / AKTUELNO / SVET I DALJE U NEVERICI- ENGLEZI MORALI DA PRIZNAJU: NOVAK JE MENTALNO ČUDOVIŠTE I ULTIMATIVNI ANTIHEROJ..

SVET I DALJE U NEVERICI- ENGLEZI MORALI DA PRIZNAJU: NOVAK JE MENTALNO ČUDOVIŠTE I ULTIMATIVNI ANTIHEROJ..

Svet je i dalje u neverici! Mediji širom sveta pokušavaju da odgovore na pitanje šta to ima Novak Đoković, pa može poput mitskog Feniksa da se digne iz pepela do najvećih visina…

Podsetimo, Đoković je u nedeljnom finalu Vimbldona protiv „arhineprijatelja“ Rodžera Federera spasao dve meč lopte i to na servis rivala, kome je upravo taj početni udarac najjače oružje, a onda napravi spektakularan preokret.

I to Novaku nije bio prvi put da Rodžeru nanese tako bolan poraz…

Koliko god im Federer i Nadal bili draži, dan kasnije ceo svet se klanja srpskom teniseru.

O Đokoviću svi pišu hvalospeve, od Hrvata do Amerikanaca.

Možda je najbolji opis Novakovih „vanzemaljskih“ karakteristika i snage da se izvuče iz nemoguće mat pozicije dao nemački „Spoks“, koji direktno poručuje:

„Neophodno je imati mu.. kao đulad da bi se tako igralo protiv najboljeg svih vremena na travi, a da pritom ne možeš da napraviš brejk dva sata i 47 minuta i da je cela publika protiv tebe. Novak je MENTALNO ČUDOVIŠTE!“.

Englezi su „po difoltu“ protiv Đokovića. Izuzev Novakovog boksa, verovatno svi ostali na tribinama i ložama Centralnog terena bili su svim srcem uz Federera. Ipak, Britanci moraju da priznaju da od Srbina nema boljeg.

„Ultimativni teniski antiheroj“ – tako je renomirani „Independent“ nazvao Novaka Đokovića.

„Gledalište mu je zviždalo, ali poslednji se smejao on. Federer ima magiju, Nadal je superheroj, a Đoković je gospodar otpornosti, koji pobeđuje zahvaljujući hiljadama detalja. Njega nije briga što nema fanfara, njemu je to gorivo za osvajanje gren slemova, sve dok ne prestigne Federera i Nadala“, kaže se u tekstu „Independenta“.

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …