Home / AKTUELNO / „Sveti ratovi uskoro počinju u Evropi“: Erdogan optužuje EU da je pokrenula krstaški rat protiv islama!

„Sveti ratovi uskoro počinju u Evropi“: Erdogan optužuje EU da je pokrenula krstaški rat protiv islama!

hamas-muslimani-dzihad

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Evropu da je započela sukob između hrišćanstva i islama, javlja “Independent”.

Erdogan je to izjavio povodom presude Evropskog suda pravde kojom je podržana smena dve muslimanke koje su odbile da skinu hidžab.

To je, kako kaže, pokrenulo “sukob polumeseca i krsta”, kao i narušilo vrednosti EU.

– Sud pravde EU je započeo krstaški rat protiv islama – rekao je Erdogan na mitingu i upitao: “Gde im je sloboda religije?”

– EU, sram te bilo. Dole sa svojim evropskim principima, vrednostima i pravdom… Oni su započeli sukob između krsta i polumeseca, nema drugog objašnjenja – rekao je Erdogan.

On je takođe izjavio da je premijer Holandije Mark Rute izgubio prijateljstvo Ankare nakon diplomatske prepirke zbog zabrane turskim ministrima da održe mitinge u Holandiji.

Samo nekoliko sati ranije njegov ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu upozorio je da bi verski ratovi u Evropi uskoro mogli da počnu.

– Vodite Evropu u ambis. Uskoro će verski ratovi izbiti u Evropi – rekao je šef turske diplomatije.

(Tanjug)

Check Also

EVROPA U PLAMENU: PROTESTI PROTIV „KORONE“ I OBRAČUNI SA POLICIJOM U FRANCUSKOJ, BELGIJI, SLOVENIJI, ENGLESKOJ, NEMAČKOJ (VIDEO)

Veliki broj ljudi okupio se u subotu u centru Londona protestujući protiv mera zaključavanja u …