Home / AKTUELNO / TEROR NE PRESTAJE: NOVA HAPŠENJA SRBA NA KOSOVU

TEROR NE PRESTAJE: NOVA HAPŠENJA SRBA NA KOSOVU

Kosovska policija saopštila ja da je uhapsila petoro Srba koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i službenih ovlašćenja. U saopštenju se navodi da je do hapšenja došlo nakon višemesečne istrage Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Uhapšeni su službenici Ministarstva za infrastrukturu.

Policija je uhapsila pet muškaraca: P.N. (1962), B.D. (1974), B.K. (1980), K.K. (1957) i M.B. (1962). Istraga je trajala više meseci, pretraženo je pretraženo je pet lokacija, uključujući tri kancelarije u Ministarstvu infrastrukture, kancelariju regionalne kancelarije za izdavanje vozačkih dozvola u Prištini i regionalnu kancelariju u Đakovici.

Kako navodi KoSSev, osnovano se sumnja da su gorenavedeni službenici na protivzakonit način licencirali teoretska pitanja (ispitivač) za vozačke dozvole. Time su nezakonito uticali na teoretske testove za kandidate za vozačke dozvole.

U toku ove policijske operacije izvršeni su pretresi na pet lokacija, od toga u tri kancelarije Ministarstva infrastrukture, jedna je kancelariji u regionalnoj jedinici za vozačke dozvole u Prištini i u jedna je u regionalnoj kancelariji za vozačke dozvole u Đakovici.

Kosovska policija je u toku kontrole na ovim lokacijama oduzela i nekoliko relevantnih dokaza koji se povezuju sa slučajem kao što su dokumentacija, elektronska oprema, mobilni telefoni… Prikupljeni dokazi će biti procesuirani prema zakonskoj proceduri.

Kako Tanjug navodi, ne zna se da li su uhapšeni srpske ili albanske nacionalnosti.

Check Also

RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA (VIDEO)

Nezadovoljni građani koji su se okupili na protestu u Novom Sadu polako se razilaze dok …