Home / AKTUELNO / TIHI RAT- „STOP ANARHIJI, DA INSTITUCIJAMA!“: Počeli Vučićevi kontramitinzi i protesti u Novom Sadu protiv rukovodstva RTV, Bojana Pajtića i pokreta „Ne davimo Beograd“

TIHI RAT- „STOP ANARHIJI, DA INSTITUCIJAMA!“: Počeli Vučićevi kontramitinzi i protesti u Novom Sadu protiv rukovodstva RTV, Bojana Pajtića i pokreta „Ne davimo Beograd“

anarhijaFoto: Tanjug/Okasana Toskić

Svrha mitinga je ukazati na zloupotrebe i političko eksploatisanje slobode medija

U Novom Sadu danas će se održati građanski skup “Stop anarhiji” u organizaciji uglednih novosadskih profesora, publicista i novinara, te NVO “Patku daj tati”, “Odbrana izborne volje” i “Institut za borbu protiv korupcije”, protiv odlazećeg rukovodstva RTV i bivšeg vojđanskog premijera Bojana Pajtića.

Miting će biti održan ispred zgrade pokrajinskog Javnog servisa, a svrha mitinga je ukazivanje na zloubotrebe i političko eksploatisanje slobode medija, piše Informer.

– Glavna poruka je “Stop anarhiji. Da institucijama”. Govoriće ozbiljni ljudi, ne trebaju nam performansi, patke, satiričari – ističe Milorad Vukašinović, jedan od organizatora mitinga, i ističe da ovo nije bilo kakav “kontramiting”, nego građanski protest.

On dodaje da nema dilemu da iza protesta “Podrži RTV” stoji politika.

– Oni su politički motivisani i nemaju veze sa RTV – rekao je Vukašinović.

(Telegraf.rs)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …