Home / AKTUELNO / Treća noć posle samita G20: U Hamburgu i dalje protesti, gore ulice, više od 200 policajaca povređeno

Treća noć posle samita G20: U Hamburgu i dalje protesti, gore ulice, više od 200 policajaca povređeno

maska- vatra- pozar- protesti- demonstranti
Novi sukobi izbili su rano jutros na ulicama Hamburga po završetku samita G20, pri čemu su demonstranti zapalili veliki broj vozila, saopštila je policija.

Demonstranti su se okupili, nakon što je samit završen, u četvrti Šanzen, uporištu ekstremnih levičarskih radikala gde je od četvrtka više puta došlo do sukoba s policijom, prenosi AFP.

Naoružani flašama, demonstranti su gađali vozila, među kojima su mnoga i zapalili, dok je policija protiv njih upotrebila vodene topove i suzavac, navela je policija na Tviteru, naglasivši da je više policajaca povređeno, a više osoba uhapšeno.

Prema najnovijim podacima koje je policija juče saopštila, oko 213 policajca je povređeno od četvrtka, a 143 osobe su privedene, dok podaci o tačnom broju povređenih među demonstrantima nisu dostupni.

U četvrtak je marš oko 12.000 ljudi protiv globalizacije, koji je prema prvobitnom planu trebalo da bude miran, postao nasilan, a u petak je došlo do sukoba između demonstranata i policije u trenutku kada su lideri G20 počeli dvodnevni sastanak o ključnim globalnim pitanjima, podseća francuska agencija

(Tanjug)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …