Home / AKTUELNO / U NAJAVI VELIKI HAOS: Zaev menja himnu, grb, zastavu i ime Makedonije na zahtev Albanije!

U NAJAVI VELIKI HAOS: Zaev menja himnu, grb, zastavu i ime Makedonije na zahtev Albanije!

zaev

Makedonska partija VMRO-DPMNE poručila je da se smatra dužnom da ispoštuje volju većine građana koji su glasali za koaliciju “Za bolju Makedoniju”.

Oni su naveli da, u skladu s tim strateškim opredeljenjem, neće dozvoliti da budu doneta bilo kakva rešenja koja bi bila protivna državnim i nacionalnim interesima.

“Zoran Zaev i SDSM gledaju pozitivno na Tiransku platformu i nemaju problem da razgovaraju o izmeni himne, grba i zastave kako bi na kraju na njima bili predstavljeni i Albanci.

Nemaju problem da preuzmu obavezu da promene ime u roku od godinu dana samo da se zadovolje zahteve svealbanske platforme za brz ulazak u NATO”, saopštila je VMRO-DPMNE, prenosi MIA.

U saopštenju se dodaje da SDSM na čelu sa Zaevom nema problem da albanski jezik i njegovo pismo proglasi za službeni državni jezik, uz makedonski i ćirilicu, a nema ni problem da promeni novčanice, uniforme, natpise…

“S obzirom na to da oni detalje dogovora i platforme drže u tajnosti, ko zna na šta su još spremni”, upozorava VMRO-DPMNE.

Ta stranka naglašava da je u ovom trenutku najvažnije znati na šta su građani spremni.

“Da li su građani spremni za redefinisanje Republike Makedonije, na njeno pretvaranje iz multietničke u binacionalnu državu? Da li su spremni na kantonizaciju i federalizaciju?

Odgovor na ova pitanja najbolje ćemo dobiti na novim prevremenim parlamentarnim izborima”, navodi se u saopštenju, uz zaključak da bi najbolji izlaz iz krize bio da se Zaev ohrabri i pred građane iznese platformu.

(Tanjug)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …