Home / AKTUELNO / U SRBIJU OLUJA DOLAZI IZ RUSIJE: OD DANAS SLUŽBENO- VERSKO IZUZEĆE PRAVOSLAVNIH OD OBAVEZNIH VAKCINACIJA

U SRBIJU OLUJA DOLAZI IZ RUSIJE: OD DANAS SLUŽBENO- VERSKO IZUZEĆE PRAVOSLAVNIH OD OBAVEZNIH VAKCINACIJA

Dok se ne izjasni SPC, vernici u Srbiji se mogu pozivati na zvaničan stav Ruske pravoslavne crkve.

KONAČNO ODLIČNA VEST!!! BOG JE ČUO NAŠE MOLITVE!!!

Ruska pravoslavna crkva zvanično se protivi obaveznim vakcinacijama dece!

Patrijarhalna komisija (RPC) smatra da:

1.Roditelji treba da zadrže pravo da donose informisane odluke o zdravlju svoje dece, uključujući preventivne vakcinacije, bez da budu podvrgnuti bilo kakvom pritisku. Progon roditelja zbog upotrebe ovog prava je neprihvatljiv.

2.Roditelji ne bi trebali biti primorani da na bilo koji način navode razloge na kojima se zasnivaju njihovi izbori. Činjenica medicinske intervencije ili njeno odbijanje treba da ostane medicinska tajna zaštićena zakonom.

3.Pravo dece na obrazovanje, uključujući i mogućnost studiranja u obrazovnim ustanovama, ne bi trebalo ograničavati na osnovu toga što su njihovi roditelji odbili provesti preventivnu vakcinaciju, osim pojave masovnih zaraznih bolesti ili neposredne prijetnje epidemije.

4.Roditelji treba da budu u stanju da sami donose odluke, samostalno dobijaju i ocenjuju različite informacije, uključujući i kritične informacije. Ograničavanje distribucije kritičnih informacija koje utiču na prevenciju vakcine neće dovesti do povećanog poverenja roditelja u profesionalce i sistem zdravstvene zaštite. Takvo poverenje će biti olakšano samo iskrenim i otvorenim pružanjem roditelja potpunim, verifikovanim i pouzdanim informacijama, uključujući informacije o rizicima vezanim za vakcinaciju ili specifične vakcinacije.

S tim u vezi, Patrijarhalna komisija za porodicu, zaštitu majčinstva i detinjstva ne može podržati ranije navedene mere.

https://russian-faith.com/news/russian-orthodox-church-officially-opposes-compulsory-vaccinations-children-n2136

«O pravah roditeleй v sfere zabotы o zdorovьe rebenka i immunoprofilaktiki»

http://pk-semya.ru/novosti/item/7319-o-pravakh-roditelej-v-sfere-zaboty-o-zdorove-rebenka-i-immunoprofilaktiki.html

(Vakcineinfo, facebookreporter.org)

Check Also

OD JUČE SRBIJA VIŠE NIJE ISTA- POGLEDAJTE ŠTA KAŽE POLJOPRIVREDNIK ZAŠTO JE DOŠAO (VIDEO)

Jučerašnji dan utorak 7.7.2020 verovatno će ući u istoriju Srbije, sve na to liči. Do …