Home / AKTUELNO / UBICA NAJAVIO MASAKR- DA LI SE NEŠTO PREĆUTKUJE? Zašto FBI ništa nije uradio, a bio je upozoren na napadača s Floride! (VIDEO)

UBICA NAJAVIO MASAKR- DA LI SE NEŠTO PREĆUTKUJE? Zašto FBI ništa nije uradio, a bio je upozoren na napadača s Floride! (VIDEO)

Američki FBI prošle je godine bio upozoren na zlokobni komentar na internetu 19-godišnjaka optuženog za likvidaciju 17 ljudi u njegovoj bivšoj gimnaziji, ali nije uspeo da ga locira, kazao je specijalni agent Robert Laski.

Nikolas Kruz, koji je juče ušetao u svoju bivšu školu u Parklandu kod Majamija i puškom AR-15 usmrtio učenike, profesore i ostalo osoblje, učestvovao je u paravojnoj obuci na Floridi i moguće je da je ostavio znakove upozorenja na društvenim mrežama.

Osoba njegovog imena je prošle godine na Jutjubu ispod jednog videa napisala poruku „Biću profesionalni školski strelac“. Ben Benington, koji je objavio video ispod koje se našla ta poruka, bio je zabrinut i obavestio je FBI.

„Nikakva druga informacija nije bila u tom komentaru koja bi upozorila na vreme, mesto ili pravi identitet osobe koja ga je napisala“, kazao je specijalni agent Laski.

FBI sada sprovodi temeljnu istragu o tome kako se pristupilo toj informaciji i nastoji da utvrditi da li su u postupku počinjene greške.

Kruz priznao zločin

Kancelarija šerifa okruga Brauvard je saopštila da je Nikolas Kruz, osumnjičen za ubistvo najmanje sedamnaest osoba, priznao da je počinio taj zločin.

Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je u sredu u gimnaziji u Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole, što je zvanični bilans jedne od najgorih pucnjava u SAD u poslednjih 25 godina. Osumnjičeni je na društvenim mrežama, kako je rečeno, objavljivao poruke vrlo „zabrinjavajućeg sadržaja“.

Ovo je 18 pucnjava u američkim školama od početka 2018.

Kruz se prvi put pojavio pred sudom u četvrtak s lisicama na rukama odeven u narandžasti kombinezon gledajući u pod dok mu je sud određivao da će ostati u pritvoru.

Pogledajte video:Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …