Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: SRUŠIO SE RUSKI AVION U SIRIJI, 39 MRTVIH– SVI RUSKI VOJNICI!

UDARNA VEST: SRUŠIO SE RUSKI AVION U SIRIJI, 39 MRTVIH– SVI RUSKI VOJNICI!

Prema najnovijim informacijama, prilikom pada ruskog transportnog aviona “antonov-26” u Siriji poginula su 33 putnika i šest članova posade.

Svi su bili pripadnici ruskih oružanih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema navodima BBC-ja, koji se poziva na Ria novosti, avion se srušio prilikom sletanja u rusku vojnu bazu. Istraga je odmah pokrenuta, ali, kako se navodi, preliminarni podaci ukazuju da je uzrok nesreće kvar u letelici.

“Njihovim porodicama biće pružena potrebna pomoć i podrška”, navodi se u saopštenju, u kojem se ističe da na avion nije otvorena vatra i da komisija Ministarstva ispituje sve moguće verzije pada, prenosi Tas s.

Ranije danas, rusko Ministarstvo je saopštilo da je u padu aviona poginulo 26 putnika i šest članova posade i da je uzrok pada letelice najverovatnije tehnički kvar.

“Prema preliminarnim podacima, tehnički problem bi mogao biti uzrok rušenja aviona”, stoji u ranijem saopštenju.

Kako je navedeno, nesreća se dogodila oko 15 h po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji.

Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.

Rusija, ključna saveznica sirijskog predsednika Bašara al-Asada, koristi vojnu bazu u Siriji kod obale Mediterana, podseća američka agencija.

(B92,Tanjug)

Check Also

PRESTAĆE KADA VAS ODVEDU U GROB: PRVA DOZA VAKCINE ŠTITI SAMO 33 POSTO, ZATO MORA I DRUGA DOZA A ONDA TO ISTO SVAKE GODINE!

Zamenik britanskog Zajedničkog odbora za vakcinaciju i imunizaciju, profesor Entoni Harnden, rekao je da njihovi …