Home / AKTUELNO / UDARNO: RUSIJA ISTOVREMENO POKRENULA SVE RATNE BRODOVE ZA KRIZU VELIKIH RAZMERA!

UDARNO: RUSIJA ISTOVREMENO POKRENULA SVE RATNE BRODOVE ZA KRIZU VELIKIH RAZMERA!

ODRED od šest velikih desantnih brodova Ratne mornarice Rusije ušao je kroz Dardanele i Bosfor iz Mediterana u Crno more. Radi učešća u manevrima.

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije. I preciziralo da se radi o desantnim brodovima „Koroljev“, „Minsk“, „Kalinjingrad“ ,„Pjotr Morgunov“, „GeorgijPobedonosac“ i „Olenjegorski rudar“.

U manevrima će učestvovati – pored pobrojanih šest – još više od 20 brodova, raketnih čamaca i drugih vojnih plovila ruske Crnomorske flote.

Svi su već dobili naredbu da napuste svoje baze.

Istovremeno je i odred ratnih brodova ruske Severne ratne flote ušao u Barencovo more. Radi manevara zajedno sa Arktičkom ekspedicionom grupom.

U „treniranje“ istog biće uključena i grupacija ruskih ratnih brodova u Sredozemnom moru.

Sva tri odreda ratnih brodova će uvežbavati „interakciju u zajedničkom rešavanju različitih borbenih zadataka“.

U Sredozemlju će u manevrima učestvovati bezmalo dvadeset brodova, uključujući dve krstarice, fregate i velike protivpodmorničke brodove. Plus ratno vazduhoplovstvo…

Manevri su – po dogovoru ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Grasimova – povezani jedinstvenim planom. Cilj im je uvežbavanje istovremene upotrebe brodskih formacija u slučaju rize velikih razmera.

Manevri su – naglašava Vasilij Kašin, direktor Centra za sveobuhvatne evropske i međunarodne studije – i demonstracija čvrstine pozicija i snage Rusije“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …