Home / AKTUELNO / Uragan isisao okean kod Floride i izazvao kataklizmu za životinje: Tamo gde je nekada bujao život, sada su ostali smrt i pustoš (VIDEO)

Uragan isisao okean kod Floride i izazvao kataklizmu za životinje: Tamo gde je nekada bujao život, sada su ostali smrt i pustoš (VIDEO)

500

Uragan Irma izazvao je stravično nevreme na Floridi i iza sebe je ostavio pustoš, a od njega nisu uspele da se spasu ni brojne morske životinje.

Naime, na fotografijama koje nam je poslao čitalac sa Floride vidi se kako je uragan isisao okean u blizini Sarasote, pa su morske krave ostavljene na suvom.

Morske krave su zaštićena životinjska vrsta. Pojavili su se pre 50 miliona godine i jedini su morski sisari koji su biljojedi.

Ovo nije prvi slučaj da je uragan isisao okean. Podsetimo, na Tviteru se pojavio snimak na kojem se sada vidi pustoš na mestu gde je nekada bila voda i gde je bujao život.

Sada je tu samo gomila peska sa ponekom baricom i morskom travom. Voda se povukla daleko pa sada može bukvalno da se hoda po nečemu što je nekada bilo dno okeana.

Posebnu pažnju je privukao mali brodić koji je ostao zaglavljen u pesku, neposredno u blizini drvenog doka.

Američki predsednik, Donald Tramp, odobrio je da se na Floridi proglasi stanje prirodne katastrofe i naložio federalnu pomoć ovoj državi pogođenoj uraganom Irma.

Proglašenje stanja prirodne katastrofe znači da građani i biznismeni mogu da se prijave za sredstva za privremeni smeštaj i popravku domova, pozajmice sa niskim kamatnim stopama kako bi pokrili gubitke zbog neosigurane imovine i druge programe.

Federalna vlada će takođe nadoknaditi okruzima troškove za vanredne zaštitne mere uključujući evakuaciju i smeštaj ugroženih, kao i sredstva za uklanjanje ruševina, prenosi Rojters.

Pogledajte video:

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …