Home / AKTUELNO / VANREDNA SITUACIJA U KOSJERIĆU: Grad veličine jajeta opustošio SVE pred sobom, OPŠTI HAOS posle oluje! (VIDEO)

VANREDNA SITUACIJA U KOSJERIĆU: Grad veličine jajeta opustošio SVE pred sobom, OPŠTI HAOS posle oluje! (VIDEO)

5004Najviše štete je pričinjeno u mestima Seča Reka, Tubići, selu Kosjerić i brdu Grad

U Kosjeriću je proglašena vanredna situacija zbog štete koju je u nedelju popodne pričinilo olujno nevreme praćeno gradom, koji je u nekim mestima bio veličine kokošijeg jajeta, izjavio je predsednik opštine Milijan Stojanić.

Prema njegovim rečima, najviše štete je pričinjeno u mestima Seča Reka, Tubići, selu Kosjerić i brdu Grad.

– Najviše štete je pričinjeno na malinjacima, gde roda sigurno neće biti ni naredne dve godine. Zabeležena su i oštećenja na objektima, gde je uglavnom stradao crep, ali i na automobilima. Postoji dosta oštećenja i na putnoj infrastrukturi, stanje je haotično – rekao je Stojanić.

On kaže da je do sada štetu prijavilo oko 200 domaćinstava i da se ona kreće od 5.000 do 50.000 evra u zavisnosti od obima štete, dodajući da veliki broj domaćinstava nije osigurao svoje zasade.

Iako je ispaljen veliki broj protivgradnih raketa, Stojanić kaže da jedan broj strelaca nije reagovao, jer su nezadovoljni naknadom koju dobijaju za taj posao.

– Sešćemo i razgovarati sa strelcima, da vidimo da li hoće ili neće da rade. Mi smo spremni da pomognemo, ali zakonski okviri su takvi da ono što država plaća ne može lokalna samouprava. Poslaćemo Republičkom hidrometeorološkom zavodu prijavljenu štetu i videćemo na koji način da ubedimo ljude da rade svoj posao – istakao je Stojanić.

Pogledajte kako je izgledalo nevreme u Srbiji:
(Telegraf.rs / Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …