Home / AKTUELNO / VEČERAS OVO NEVREME ČEKA SRBIJU: U Hrvatskoj pripremaju odbranu od poplave, reka narasla pet i po metara!

VEČERAS OVO NEVREME ČEKA SRBIJU: U Hrvatskoj pripremaju odbranu od poplave, reka narasla pet i po metara!

munja- grom- oluja- nevreme 4
Na području Karlovca uvedene su pripremne mere odbrane od poplava, jer je jutros u 8 časova vodostaj reke Kupe iznosio 639 centimetara i dalje raste, a visok je i vodostaj reke Korane i iznosi 575 centimetara.

Voda se izlila na uobičajenim mestima pa je na kolovozu u Karlovcu zatvorena Obala Ivana Trnskog sinoć u 21 h.

Kupa raste od nedelje u 10 sati i od ponedeljka ujutru narasla je više od pet metara. Juče popodne rasla je po pola metra na sat, a jutros vodostaj raste po desetak centimetara.

U Karlovačkoj županiji puno je nabujalih reka koje više ne mogu da “gutaju” velike količine oborinskih voda pa je za saobraćaj zatvorena i Stari autoput u Ogulinu.

hrvatska- poplave 1
U Srbiji u toku noći uslediće pojačanje padavina, dok će posle ponoći u južnim krajevima padati jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar biće u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

Najniža temperatura iznosiće od 6 do 15, najviša dnevna biće od 12 na severozapadu, do 20 stepeni na jugoistoku zemlje.

U Beogradu nas danas očekuje pretežno oblačno i malo svežije vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom. U toku noći padavine će postati obilnije, ali će jugoistočni vetar biti u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni.

Dnevna temperatura kretaće se u intervalu od 13 do 16 stepeni.

Za utorak i sredu u Srbiji se prognozira dosta hladnije, oblačno vreme s kišom. U centralnim, južnim i istočnim krajevima velika količina padavina, ukupno od 40 do 80 milimetara.

Iz RHZS saoštavaju da se od srede posle podne u planinskim predelima očekuje i sneg i stvaranje snežnog pokrivača, ponegde visine preko 15 cm.

U četvrtak i petak hladno, slabljenje, i u većini mesta prestanak padavina. Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim brdsko-planinskim predelima Srbije.

Od subote promenljivo oblačno i toplije, ponegde sa kišom.

(Tanjug)

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …