Home / AKTUELNO / VELIKI PROTEST DSS KOALICIJE: “STOP NAJVEĆOJ VELEIZDAJI U ISTORIJI SRPSKOG NARODA” (VIDEO)

VELIKI PROTEST DSS KOALICIJE: “STOP NAJVEĆOJ VELEIZDAJI U ISTORIJI SRPSKOG NARODA” (VIDEO)

U Beogradu je održan veliki patriotski protest, pod nazivom „Zaustavimo veleizdaju, Kosovo je Srbija!” koji je do sada podržalo niz patriotskih stranaka, pokreta, udruženja građana i poznate ličnosti iz javnog, društvenog i kulturnog života Srbije.

Skupu je prisustvovalo više od 5.000 ljudi, a demonstranti su nosili zastave Srbije i DSS kao i transparent “1 od 5 miliona za A.P. Kosovo=Srbija Sveto i naše”.

Gradska vlast nije dozvolila da se bina za protest postavi pored spomenika Nikoli Pašiću iako je skup bio uredno prijavljen. Kako bi omeli njegovo održavanje, na trgu oko spomenika postavljeni su kontejneri građevinske firme i kamioni. Organizatori su binu prebacili do zgrade Doma sindikata.

Prvi se okupljenima obratio predsednik DSS Miloš Jovanović koji je optužio Vučića da sprema izdaju Kosova i Metohije i pozvao građane Srbije da se tome suprotstave.

Jovanović je rekao da svi u Srbiji moraju biti u pripravnosti da odmah reaguju i izađu na ulice na “prvi mig” da se Vučić sprema da potpiše priznanje KiM.

Na svaki pomen Vučića okupljeni su zviždali i negodovali.Nakon obraćanja Jovanovića krenula je protestna šetnja do zgrade Predsedništva. Tokom šetnje okupljeni su skandirali “Vučiću pederu”.

Ispred predsedništva se okupljenima obratio istoričar Miloš Ković koje je rekao da aposlutna većina ljudi u Srbiji je protiv odricanja od Kosova i Metohije.

– Pokazalo se da je ovo veleizdajnički režim Aleksandra Vučića – rekao je Ković dodajući da Srbi moraju da budu odlučniji u odbrani KiM.

On je podsetio da je 18. Februara Skupština Srbije poništila jednostrano proglašenje tzv. nezavisnosti KiM  i da obeležavanje godišnjice te odluke razlog ovog skupa.

“Dokle ćemo da slušamo gluposti Aleksandra Vučića koji kaže da treba da predamo KiM zbog naše dece. Pa čija su deca u Goraždevcu i Orahovcu? Ako Vučić želi da nosi žig izdajnika mi nećemo da nosimo taj žig. Vučić želi da osakati našu Srbiju i preda Kosovo tzv. Velikoj Albaniji – rekao je Ković.

Zbog protesta blokirana je ulica Kralja Milana.

Poslednji predsednik opštine Štrpce u sistemu Republike Srbije rekao je da je sad pravi trenutak da se traži povratak srpskih vojnika na KiM po rezoluciji 1244.

On je rekao da na KiM živi jedva 800. 000 Albanaca i da nisu nikakva respektabilna sila i da sudbina Kosmeta i Srba na KiM zavisi isključivo od Srbije.

On je upozorio naprednjačku vlast da im nije pametno da idu protiv Boga i protiv naroda.

General Božidar Delić, narodni poslanik SRS, rekao je da vlast godinama vodi pregovore o izdaji Kosovaa da nikad pred građane i Skupštinu šta je njihova platforma.

On je optužio vlast za odricanje od KiM.

– Bilo je u srpskoj istoriji mnogo izdajnika ali je narod uvek imao da ih obeleži. Mi ne smemo da dozvolimo nikome u srpskoj vlasti da stave potpis na izdaju Kosova – rekao je Delić i dodao da je ovaj skup samo upozorenje.

On je, aludirajući na Vučića, da će onaj ko se zakune na jevanđelje pa to prekrši biti večno proklet.

Organizovanje ovog protestnog skupa ima za cilj da jasno upozori, kako sadašnje tako i buduće vlasti Srbije, da nikakvo odricanje od južne srpske pokrajine, za rad evro-atlanskih integracija i nejasnih obećanja, ne dolazi u obzir.

Check Also

PALA ODLUKA: OD FEBRUARA OBAVEZNA VAKCINACIJA

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog …