Home / AKTUELNO / VENECUELA GOMILA VOJSKU NA GRANICI, OČEKUJE UDAR SAD IZ KOLUMBIJE

VENECUELA GOMILA VOJSKU NA GRANICI, OČEKUJE UDAR SAD IZ KOLUMBIJE

Vojska Venecuele, prema instrukcijama predsednika Nikolasa Madura, dobila je naređenje od komande da rasporedi snage na granici sa Kolumbijom, navodi se na nalogu komande na Tviteru.

„Prema instrukcijama glavnog komandanta Madura, naš komandant Remiho Sebalos je naredio Oružanim snagama da se rasporede na granici sa Kolumbijom kako bi osigurale mir i bezbednost naroda nakon zatvaranja granica“, navodi se u saopštenju komande Oružanih snaga Venecuele.

„Mi se ne predajemo, niko nije umoran, predaja je izdaja“, navodi se u vojsci.

Potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez najavila je dan ranije da je doneta odluka da se zatvore tri mosta koji povezuju Kolumbiju i Venecuelu uoči najavljene dostave humanitarne pomoći Venecueli.

Opozicija, koju predvodi Huan Gvaido, očekuje da humanitarna pomoć stigne u zemlju tokom subote. Pomoć iz SAD je dosad skupljana u centrima u Roraimi u Brazilu, u Kukuti u Kolumbiji, kao i na karipskom ostrvu Kurakau.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro ranije je najavio mogućnost zatvaranja granice s Brazilom i Kolumbijom. On je Ameriku optužio da dostavljanje humanitarne pomoći koristi kao uvod u „uništenje nezavisnosti i suvereniteta zemlje“.

Da je fitilj u Južnoj Americi verovatno ozbiljno zapaljen govori i da se Venecula bori sa unutrašnjim nemirima sada već kontinuirano.

Najnovije informacije tokom protesta u Bolivaru govore da su se trojica vojnika odlučila na dezerterstvo.

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …