Home / AKTUELNO / (VIDEO) ERDOGAN POSLE SASTANKA S PUTINOM NAPRAVIO POMETNJU NA ZAPADU- „SADA JE SVE GOTOVO“

(VIDEO) ERDOGAN POSLE SASTANKA S PUTINOM NAPRAVIO POMETNJU NA ZAPADU- „SADA JE SVE GOTOVO“

Suvereno pravo Turske je da od Rusije kupi raketni sistem odbrane S-400, izjavio je nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Već smo napravili plan o uvođenju dogovora za S-400. Napravili smo odgovarajuće korake, sada je sve gotovo. Nakon što je sve to obavljeno, treba li neko da se tome protivi, da traži da se ugovor poništi, da ne prizna našu opciju? Kada smo postigli sporazum i potpisali ugovor, prirodno je da idemo napred. To je naše suvereno pravo. Niko ne može da zahteva da ga se odreknemo“, rekao je Erdogan, prenosi TASS.

Putin je ranije nagovestio da bi zvanična Moskva i Ankara mogle da započnu zajedničku proizvodnju visokotehnološke vojne opreme.

– Moguće je da ćemo započeti zajednički razvoj i proizvodnju visokotehnološke vojne opreme-rekao je Putin na konferenciji za štampu nakon sastanka sa Erdoganom, prenosi TASS.

Rusija je i dalje veran dostavljač gasa Turskoj, dodaje predsednik Rusije.

– Turska ima mnogo ugovora na polju dostave gasa, ali daleko je od toga da svi ispunjavaju svoje ugovorene obaveze. Rusija ih stabilno ispunjava, po pitanju zapremine i cena – rekao je Putin.

Check Also

GRČKA ZATVARA GRANICE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE

Ministar turizma, trgovine i telekominikacija Rasim Ljajić potvrdio je za B92.net da se granice Grčke …