Home / AKTUELNO / Vojska prima još 675 ljudi: Evo kako možete da se tamo zaposlite…

Vojska prima još 675 ljudi: Evo kako možete da se tamo zaposlite…

 

Foto: Tanjug/Vojska Srbije
Foto: Tanjug/Vojska Srbije

 Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja

ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina života

Od januara 2017. godine 739 profesionalnih vojnika već je primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Đorđević uz podršku Vlade Republike Srbije.

Prijave se podnose u nekoj od Vojnih pošti širom Srbije, a uz prijavu podnosite izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, potvrdu državnog organa da vam nije ranije prestajao radni odnos, u državnom organu, zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uverenje Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu da je ste odslužili vojni rok sa oružjem i vozačku dozvolu.

(Telegraf.rs)

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …