Home / AKTUELNO / VOZAČI, PAZITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč..!

VOZAČI, PAZITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč..!

saobracajac saobracajna policija
Saobraćajna policija dobila je novu opremu, pa će biti pooštrena kontrola vozača, a i najmanje prekoračenje brzine biće zabeleženo i sankcionisano.

– Osim noćnih radara, saobraćajna policija dobila je i infracrvene uređaje koji se montiraju na već postojeće radare, pa će tako svi uređaji moći da se koriste i za noćne kontrole – kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz MUP-a.

Zbog pooštrene kontrole očekuje se smanjenje broja nesreća uzrokovanih prebrzom vožnjom.

– Noćni uređaji ne samo da će meriti brzinu, već će raditi i u svim meteorološkim uslovima smanjene vidljivosti kao što su kiša, magla ili sneg – kaže izvor iz policije.

Kako se veliki broj saobraćajnih nesreća događa upravo tokom noći, policija novom opremom želi efikasnije da utiče na vozače da poštuju propise.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je upravo brzina jedan od najčešćih uzroka nesreća.

– Brzina je i dalje najveći ubica na našim putevima, tako da mere koje saobraćajna policija uvodi u cilju kontrole brzine svakako treba da smanje broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj žrtava na našim putevima – kaže Okanović.

U Srbiji se od početka ove godine dogodilo više od 20.000 saobraćajnih nezgoda, što je povećan broj u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, 2015. procesuirano je više od 250.000 prekoračenja brzine, dok je ove godine ta brojka već premašena.

(Srpski telegraf)

Check Also

KO JE PRIMIO OBE DOZE MOĆI ĆE U PRODAVNICU, KOD FRIZERA.. EVO ŠTA ČEKA ONE KOJI NISU..!

Ljudi koji su potpuno vakcinisani možda će uskoro moći da povrate lične slobode i vrate …