Home / AKTUELNO / VREMENSKI PREOKRET: Od nedelje dolazi takvo vreme da NEĆETE VEROVATI

VREMENSKI PREOKRET: Od nedelje dolazi takvo vreme da NEĆETE VEROVATI

vreme

Prema prognozama meteorologa, dnevne temperature u Srbiji polako će se podizati svakog dana, a od nedelje nas očekuje pravo miholjsko leto.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 18. oktobra – u jutarnjim satima po kotlinama i rečnim dolinama biće mestimično kratkotrajna magla, ali će tokom dana uglavnom biti sunčano, sa temperaturom oko i malo iznad prosečnih vrednosti, naročito od nedelje.

Prema aktuelnim podacima, u nedelju se očekuje prijatna 24 stepena.

Slične vremenske prilike predviđa i AccuWeather, prema kom će se lepo vreme, uz najviše dnevne temperature oko ili malo iznad 20 stepeni zadržati do 20. oktobra.

Međutim, to znači da će radijatori u beogradskim stanovima danas celog dana biti hladni.

“Toplotni izvori JKP Beogradske elektrane danas 10. oktobra 2017. ne isporučuju toplotnu energiju potrošačima u režimu toplih funkcionalnih proba. Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, od 1. do 15. oktobra toplotna energija se ne isporučuje kada je prognozirana srednja dnevna temperatura iznad 12 stepeni Celzijusa”, saopštili su iz Beogradskih elektrana, navodi “Blic”.

Na dan kada bi trebalo da počne zvanična grejna sezona predviđaju se temperature od 10 do čak 24 stepena, te je moguće da čak i tada, u popodnevnim časovima, grejanje bude isključivano.

(B92)

Check Also

NOVI HAOS U BELORUSIJI: PROTESTI SE PONOVO RASPLAMSALI- SPREMA SE I ONO ČEGA SE LUKAŠENKO NAJVIŠE PLAŠIO

U nedelju je istekao rok „narodnog ultimatuma“ koji je bivša predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ranije …