Home / AKTUELNO / VUČIĆ KONAČNO PRIZNAO: Briselski sporazum je propao, najveće svetske sile su protiv nas

VUČIĆ KONAČNO PRIZNAO: Briselski sporazum je propao, najveće svetske sile su protiv nas

“Potpisali smo Briselski sporazum, a oni nisu primenili nijednu tačku iz šest tačaka sporazuma”, rekao je predsednik osvrćući se na ponašanje prištinske strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će posledice urušavanja dijaloga između Prištine i Beograda biti katastrofalne za oba naroda, tokom gostovanja na emisiji Ćirilica Hepi televizije.

Kako god hoćete Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisu. Potpisali smo Briselski sporazum, a oni nisu primenili nijednu tačku iz šest tačaka sporazuma. Oni to rade da bi se s jedne strane urušio dijalog, a pod brojem dva da nikada ne bismo došli do sporazumnog rešenja. Na nama je da kažemo da moramo da sačuvamo mir i stabilnost. Šta god da se desi biće katastrofa za sve nas, i za Srbe i za Albance – rekao je predsednik.

On je dodao da nikada ne kuka ni na koga iz regiona kod stranih zvaničnika.

Predsednik je rekao da je molio Srbe da napuste kosovsku vojsku.

– Ja sam ih molio da napuste vojsku pošto će jednog dana da udare na svoj narod. Haradinaj je naučio šta treba da ponavlja. Dolazimo u situaciju da su pokušali da otmu Srbiji prisustvo na severu i prenosnu mrežu, samim tim i novac ali i struju Severu Kosova. Nisu uspeli to i bio sam mnogo srećan kada smo uspeli da pobedimo – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je govorio i o nepristojnoj ponudi o kojoj se pisalo u medijima.

– Svakodnevno slušam želje ljudi iz zapadnog sveta da nastavimo razgovore bez obzira što Priština neće da povuče svoje mere. Ja sam im rekao da ne razgovaramo dok oni to ne povuku. Da budem iskren, imate granicu koja znači da neko mora da poštuje pravila norme koja su potpisana. Ja sam od početka rekao da ću se držati sporazuma, ali sam isto tako znao da Albanci neće. Što se tiče ovoga, neće biti nastavka razgovora dok oni ne povuku svoje mere – iskren je Vučić.

Predsednik Srbije dotakao se teme sutrašnjeg glasanja u Interpolu o ulasku Kosova.

– Video sam da svi očekuju da Kosovo uđe u Interpol. Želim da čestitam Dačiću i Stefanoviću na velikom trudu. Ne mogu da tvrdim da će odluka biti dobra za nas, ali se nadam da hoće.

– Ja mislim da Kosovo neće biti član Interpola, ali može da se dogodi da nisam u pravu. Građanima hoću da kažem da smo mi sve učinili da se to spreči. Mi smo imali najveće svetske sile protiv nas. Morate da znate protiv koga se borimo i ko je na suprotnoj strani. Mi smo se borili za našu zemlju, da sačuvamo narod. Borili smo se sa svim što smo mogli.

Check Also

ADVOKAT VLADIMIR GAJIĆ OTKRIO IMENA BATINAŠA: OVO SU POLICAJCI U CIVILU KOJI ŠUTIRAJU ČOVEKA NA ZEMLJI! (VIDEO)

– Kaže Vučić da su ovo dostojanstveni policajci: Crvena majca Predrag Jandrić, šef u odeljenju …