Home / AKTUELNO / VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer rekao!

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer rekao!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju u centralnom Dnevniku HRT govorio je o normalizaciji prometa između Hrvatske i Srbije, gde je najavio da će na sednici koja je zakazana za 21 čas ispuniti obećanje i ukinuti kontrameru.

vucic

– Apsolutno, to je naš posao, to je naše obećanje, građani Hrvatske su dobrodošli u našu zemlju. U 21 sat Vlada Srbije će doneti tu odluku – istakao je on odgovorivši na pitanje da li će Vlada Srbije povući svoje mere.

Premijer je napomenuo i da Srbija nije ta koja je terala ljude da izlaze iz automobila i pešice prelaze granicu i i istakao da u Srbiji jedva čekamo da vidimo hrvatske kamione i robu i građane.

– Odluka hrvatske Vlade je dobra, ne bih da komentarišem motive, što su takve odluke donosili, to je na njima, očigledno je da je u Hrvatskoj počela izborna kampanja.

Aleksandar Vučić nije želeo da odgovara na primitivne izjave koje su potekle iz Hrvatske, a takođe je rekao i da ne vidi problem u tome što je razgovarao sa Tomislavom Karamarkom.

– Kako nije bio utisak da smo se dogovorili s vama kada su pet i po meseci prelazili migranti u Hrvatskoj. Kako to da nismo uveli sankcije Hrvatskoj i Mađarskoj? Hajde da imamo dobre odnose. Dobrodošli ste u Srbiju. Ovo je bila samo jedna loša odluka vaše Vlade – rekao je on, pa dodao:

– Mi nikada ne bismo uvodili naše mere da nije bilo protivpravnih mera hrvatske Vlade.

Takođe, premijer Srbije je istakao i da je Srbija primila više izbeglica nego Hrvatska i Mađarska.

– Nikakvih tu tajnih planova nema. To su sve besmislice. Molim sve medije u Srbiji da spuste retoriku, ali nemam drugog uticaja na njih.

Na konstataciju novinarke da su se mnoge teške reči na račun hrvatske vlade čule iz beogradskih tabloida, koje je nazvala glasnogovornicima njegove politike, srpski premijer je rekao da niko nikada ne govori u njegovo ime i posebno podvukao da su ti mediji kritički nastrojeni upravo prema njemu.

– Uvažena gospođo, ja nemam nikog ko govori umesto mene. Ali, ja sam čuo iz usta premijera Milanovića da je jedan ceo narod, srpski naord, nazvao varvarskim. Ja hrvatski narod smatram poštenim, odgovornim i ozbiljnim narodom i sa tim narodom želimo da imamo dobre odnose – istakao je Vučić i dodao da ni jednu njegovu ružnu ili nepristojnu izjavu iz prethodnih dana ne mogu da pronađu – istakao je Vučić.

Premijer je zamolio sve medije u Srbiji da spuste retoriku.

– Želimo po svaku cenu i na svaki način da gradimo bolje odnose i sa hrvatskim narodom i hrvatskom državom, ali nemam drugu vrstu uticaja – završio je Vučić.

Za kraj je poručio da ne treba praviti neprijatelje tamo gde ih nema.

(Telegraf.rs)

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …