Home / AKTUELNO / Za mesec dana počinje izgradnja pasarele: Kalemegdan i Savsko šetalište povezaće OVO ČUDO! (FOTO)

Za mesec dana počinje izgradnja pasarele: Kalemegdan i Savsko šetalište povezaće OVO ČUDO! (FOTO)

Foto: Promo
Foto: Promo

Grad Beograd potpisao je danas ugovor o izgradnji pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko šetalište, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić i dodao da bi ti radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana.

– To je jedan od najznačajnijih projekata u okviru projekta širenja prešačke zone i omogućavanja da pešaci i biciklisti dobiju adekvatne prostore kojima će se kretati – rekao je Folić.

On je naveo da bi radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana i da je rok za za njihov završetak 270 dana.

– Omogućavanjem prelaska preko pruge i saobraćajnice koja deli Kalemegdan od Save, od priobalja, mi ćemo napraviti mogućnost da građani i turisti koji se popnu, recimo Kosančićevim vencem u Knez-Mihailovu ulicu i pređu na Kalemegdan da mogu da prođu drugim putem dole do Savskog šetališta – naveo je Folić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Istakavši da pasarela ima trostruku funkciju, on je rekao da je ona infrastrukturni projekat koji će da poveže Kalemegdan i Savsko šetalište, zatim povezaće Kalemegdan sa parkingom na “Beton hali”, kao i šetalište sa parkingom.

Navodeći da je pasarela i umetničko delo, Folić je rekao da su je zajedno projektovali Mrđan Bajić koji je naš najpoznatiji apstraktni skulptor i Ričard Ikon koji je najpoznatiji britanski apstraktni skulptor.

– Ahitekturu je sa njima zajedno radio naš akademik Branislav Mitrović tako da će to sigurno biti jedan od najlepših infrastrukturnih objekata koji će ujedno biti i atrakcija sama za sebe zbog toga što ima jedan interesantan oblik – istakao je Folić.

Ugovor je potpisan u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, vrednost ugovorenih radova sa izradom tehničke dokumentacije je 214 miliona dinara, a posao je podeljen u dve faze.

(Tanjug)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …