Home / AKTUELNO / ZAPANJUJUĆA TVRDNJA ITALIJANSKE ISTORIČARKE: RIMSKO CARSTVO JE PALO ZBOG MASOVNIH MIGRACIJA I EU ĆE PASTI!

ZAPANJUJUĆA TVRDNJA ITALIJANSKE ISTORIČARKE: RIMSKO CARSTVO JE PALO ZBOG MASOVNIH MIGRACIJA I EU ĆE PASTI!

Istorija se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i “rimsko carstvo” opet će pasti!

Italijanska istoričarka Alessandra Barbero, profesorka srednjovjekovne istorije na Univerzitetu u Piemonte Orientale, ukratko je objasnila kako je došlo do strelovitog pada Rimskog Carstva u emisiji „Ulisse”, emitovanoj od strane italijanske državne televizije RAI 3.

„Dakle, zašto je Zapadno Rimsko Carstvo nestalo? Ono se srušilo jer više u jednom trenutku nije bilo sposobno nositi se sa masovnim imigracijama. Rimsko carstvo počelo je prihvatati imigrante kada je epidemija boginja zavladala i odnosila živote ljudi.  Ljudi su tada mogli preći granicu uz dozvolu vlasti. Cela plemena, celi narodi naselili su Italiju, Galiju kako bi osigurali sebi posao. To je učinjeno na temelju preciznih ugovora s carskom vlasti.

U određenom trenutku, protok imigranata bio je prevelik, a uprava, koja je odgovorna za stanje već je bila previše oštećena i političari koji su dali pristanak više nisu imali jasnu ideju. Humanitarni hitni slučajevi imigracije, dolazak izbeglica i ilegalna eksploatacija imigranata stvorila je eksplozivnu situaciju, koja je tada popustila neredima, ratovima, u propasti, ukratko,  i u onome što mi zovemo varvarska invazija- i pad rimskog Carstva’ rekla je istoričarka apelujući na to da se – istorija ponavlja!

List Giornale objavio je:

„Rimsko carstvo je palo jer je imalo premalo rođenih i previše stranaca”.
Imigranti su brojčano preuzeli kontrolu u vojsci, uzdigli se na najviše vojne dužnosti i hteli su preuzeti kontrolu nad svakim mestom’.

Shvatate li da je Evropa trenutno pod ponovnom varvarskom okupacijom? Istorija se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i “rimsko carstvo” opet će pasti.

(Dnevno.hr)

Check Also

UDARNO! SPECIJALCI ROSU SA OKLOPNJACIMA KRENULI NA SRBE? (VIDEO)

Nove jedinice tzv. ROSU krenule su večeras ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje. Oklopna vozila …