Home / AKTUELNO / ZAŠTO MEDIJI OVO NE OBJAVLJUJU: U presudi Mladiću razotkrivena velika laž o Srebrenici! MUSLIMANI BESNI NA HAG!

ZAŠTO MEDIJI OVO NE OBJAVLJUJU: U presudi Mladiću razotkrivena velika laž o Srebrenici! MUSLIMANI BESNI NA HAG!

Srebrenica-Mladic

Presuda bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću ponovo je uzburkala duhove na Balkanu, i u prvi plan istakla masovni zločin u Srebrenici, koji se smatra simbolom tragedije i stradanja Bošnjaka u BiH.

Brojni svetski mediji i javnost u Federaciji BiH smatraju da je prvostepena presuda doživotnog zatvora zaslužena kazna za Mladića, između ostalog i zbog Srebrenice, gde je, kako se navodi, ubijeno više od 8 000 nevinih žrtava.

Hag je, međutim, presudom protiv Ratka Mladića, praktično negirao podatke na kojima insistiraju bošnjački izvori da je u Srebrenici ubijeno više od 8.000 ljudi, i potvrdio da se brojem žrtava manipuliše u političke svrhe!

Na spomeniku u Memorijalnom centru u Potočarima navedena je brojka od 8.372 žrtve u više od 13 opština, i navodi se da broj nije konačan. Ali, ta cifra je po mnogim podacima preuveličana. Prema mnogim dokazima, stvaran broj ubijenih u tragičnim događajima u od 12. do 17. jula julu 1995 u Srebrenici je manji.

To se može videti i u samom tekstu obrazloženja presude Mladiću, gde se čak ne navodi ni tačan broj ukupno stradalih, već se govori o „nekoliko hiljada“ ubijenih.

Brojka od 8.372 žrtve se nigde ne spominje u obrazloženju presude, već je dato „nekoliko primera“ zločina. Najpre se navodi da je oko 1000 muškaraca, dece i staraca ubijeno u Kravicama, između 1 000 i 1 200 u Brnjicama, a oko 500 u Kulturnom centru Pilica.

U obrazloženju presude stoji da je nekoliko hiljada muškaraca ubijeno na različitim mestima u opštinama Srebrenica, Zvornik i Bratunac, ali se nigde ne navodi da je broj ubijenih preko 8.000, odnosno cifra 8.372.

Masovni zločin u Srebrenici izazova velike emocije i rasprave, ali je očigledno da je brojka koja se navodi u obrazloženju presude Mladiću manja nego ona navedena u Potočarima.

U tekstu obrazloženja presude Mladiću se takođe jasno navodi da je pre masakra, iz zaštićene zone Srebrenice na teritoriju pod kontrolom Armije BiH evakuisano oko 25.000 žena, dece i starih osoba, koji su prethodno odvojeni od vojno sposobnih mladića i muškaraca.

Brojka od više od 8.000 ubijenih ne spominje se ni u optužnici za Radovana Karadžića…

Na ovogodišnjem pomenu 22. godišnjice zločina, rečeno je da je identifikovano i na Memorijalnog centru u Potočarima pokopano više od 6.504 poginila.

(kurir.rs)

Check Also

U SLUČAJU NOVOG NAPADA NA DONBAS RUSIJA NEĆE ZAUSTAVITI SVOJE DIVIZIJE SVE DO KIJEVA

Vojni istoričar Jurij Dudkin ukazao je na loš razvoj događaja za Ukrajinu u slučaju početka …