Home / AKTUELNO / ŽESTOK UDAR NA TRI FRONTA: Nezadrživ juriš Sirijske armije u Raki, Homsu i Deir Ez Zoru! (VIDEO/MAPA)

ŽESTOK UDAR NA TRI FRONTA: Nezadrživ juriš Sirijske armije u Raki, Homsu i Deir Ez Zoru! (VIDEO/MAPA)

sirija- vojska

Sirijska arapska armija i njeni saveznici ponovo su pokrenuli napade na položaje Islamske države (ID) u pograničnim područjima sa Irakom na teritoriji sirijske pokrajine Deir Ez Zor.

Sirijske snage predvođene 5. korpusom već tri nedelje vrše operacije usmerene prema oslobođenju strateški pozicionirane stanice T2 na jugozapadnoj granici Deir Ez Zora, pokušavajući da iz dva pravca probije odbranu terorista.

Kako navodi medijsko krilo Hezbolaha, čiji borci takođe učestvuju u operacijama na južnom frontu, snage lojalne Damasku uspele su danas, da uz snažnu vazdušnu podršku ruske avijacije, nanesu teške gubitke teroristima i načine prvi ozbiljniji pomak na ovom frontu za prethodnih dvadesetak dana.

Na severnom frontu, iz pravca pokrajine Raka, Tigrove snage i jedinice sastavljene od dobrovoljaca iz lokalnih plemena, oslobodile su još šest sela u blizini grada Maadana na granici Rake i Deir Ez Zora, uz zapadnu obalu Eufrata.

500

U borbama koje su trajale do kasnih večernjih sati, prema izveštaju izvora iz SAA, oslobođena su sva sela oko strateški važnog grada, osim onih koja teroristima omogućavaju dalje povlačenje prema jugoistoku.

U ovim operacijama SAA je uništila više od 30 vozila ID-a, 6 samoubilačkih automobila, a zarobljeno je i dva tenka.

Grad Maadan poslednji je grad koji kontroliše Islamska država u Raki.

Kao što se na mapi može videti, sirijske snage danas su dejstvovale i duž puta Palmira-Deir Ez Zor, gde je posle dugih i iscrpljujućih borbi koje traju gotovo dva meseca, SAA konačno uspela da uđe u poslednje uporište terorista na istoku pokrajine Homs, i poslednji bastion koji stoji na putu sirijskim snagama koje su krenule prema Deir Ez Zoru iz Palmire.

Pogledajte video:

 

Check Also

DEMONSTRACIJE U BEOGRADU: ŠOK SNIMAK U KOJEM, POLICIJA BRUTALNO PREBIJA TRI MLADIĆA KOJI MIRNO SEDE NA KLUPI!

Pojavio se snimak brutalnog prebijanja tri čoveka koji su mirno sedeli na klupi od strane …