Home / INFO / Može da vas sačeka neprijatno IZNENAĐENJE posle četvrtka: EVO ZAŠTO MORATE DO BANKOMATA PRE DANA DRŽAVNOSTI!

Može da vas sačeka neprijatno IZNENAĐENJE posle četvrtka: EVO ZAŠTO MORATE DO BANKOMATA PRE DANA DRŽAVNOSTI!

Praznični i neradni dani koliko god bili prijatni, mogu da budu veoma neugodni za one koji su ostavili da baš tada dopune svoje novčanike gotovinom.

To se, desilo velikom broju ljudi koji su pokušali da prvih dana januara podignu novac sa bankomata, a može da se dogodi svaki put kada su državni praznici i kada se ne radi.

Neprijatno iznenađeni, nisu se libili da svoje nezadovoljstvo podele na društvenim mrežama.

U bankama kažu da ne postoji zakonom propisana obaveza koja određuje koliko novca mora da ima u bankomatu u svakom trenutku.

Ipak, građane je iznenadilo to što su tek iz trećeg ili četvrtog pokušaja uspeli da nađu aparat koji je mogao da ih „isplati“ jer bi trebalo da je u interesu svake banke da 24 sata dnevno ima dovoljno gotovine.

– Svaki bankomat je specifičan u odnosu na lokaciju. Iznos kojim se puni zavisi od frekvencije upotrebe, procena u odnosu na dosadašnje korišćenje, kao i tehničkih karakteristika uređaja.

Banka u okvirima svojih nadležnosti konstantno preduzima sve neophodne aktivnosti u cilju minimiziranja vremena koje bankomati provode van funkcije – objašnjavaju iz jedne banke.

Naime, postoje određeni limiti kod punjenja bankomata gotovim novcem, što zavisi od tehničkih karakteristika samog uređaja i optimalne količine novca potrebne za normalno funkcionisanje bankomata.

Državni praznik Dan državnosti obeležava se neradnim danima, koji ove godine padaju u četvrtak i petak, što se potom za neke spaja sa vikendom, tako da ako vam se desi da na bankomatu nema novca, moguće da ćete morati da čekate sve do prvog radnog dana.

(Mediji)

Check Also

3 horoskopska znaka koja će imati nezaboravan Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih doneće pregršt lepih stvari za tri znaka Zodijaka. Lav Na Dan zaljubljenih, bićete …