Home / INFO / UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ ISKOPIRANO U RUMUNIJI?! Krvavi zločin dogodio se pre deset godina, koji ni do danas nije rešen..

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ ISKOPIRANO U RUMUNIJI?! Krvavi zločin dogodio se pre deset godina, koji ni do danas nije rešen..

Pažnju srpske javnosti već godinu dana i devet meseci zaokuplja istraga ubistva pevačice Jelene Marjanović Krsmanović. Zanimljivo je, međutim, da se u Rumuniji dogodio gotovo identičan zločin. Reč je o nestanku advokatice Elodije Ginesku, čije telo još nije nađeno

Za ubistva obe žena osumnjičeni su muževi, i dok je Zoran Marjanović uhapšen 17 i po meseci posle zločina, Rumunu su zbog zločina neverovatne sličnosti lisice na ruke su stavljene pet godina posle nestanka advokatice.

Marjanović je u pritvoru, a Kioača je u zatvoru već pet godina i odslužio je trećinu od 15 godina i osam meseci na koliko je osuđen.

DNK, tragovi krvi…

Nestanak obe žene prijavili su upravo muževi, Zoran nekoliko sati nakon što joj se Jeleni izgubio trag na nasipu, a Kioača 5. septembra 2007. godine, čitavih nedelju dana posle 29. avgusta – dana kada je Elodija poslednji put viđena živa.

Mediji u Rumuniji i dalje pitaju da li bi Kristijan i tada prijavio njen nestanak da kojim slučajem Elodijin šef nije tražio nju, jer nije znao šifru da uđe u mejl poslovne prepiske.

Nakon prijave nestanka počela je potraga za uglednom advokaticom, koja je trajala mesecima, ali nažalost od Elodije, ni žive ni mrtve, nije bilo traga.

Mesec dana posle prijave nestanka, u šumi u blizini grada Brašova nađena je prljava policijska uniforma, nekolikko fotografija Elodije Ginesku, bočica parfema, rukavice na kojima je nađen DNK Kioače, ali i tragovi krvi, za koje je takođe DNK analiza, pokazala da su advokatičine.

Glavnog dokaza – tela, međutim nije bilo, pa nije bilo moguće uhapsiti ga zbog ubistva.

Kristijan je sve vreme tvrdio da je Elodija živa. Međutim, kako se Elodija nije pojavljivala njena porodica je, posle četiri godine, jer toliko nalaže zakon u Rumuniji, od trenutka kada je poslednji put viđena živa, podnela zahtev da je sud proslasi mrtvom. Mesec dana kasnije sud je Elodiju Ginesku proglasio mrtvom, i tada počinje prava istraga ubistva.

Pet puta krečio sobu

Kako je posle hapšenja i osuđujuće presude „ucveljenom“ mužu ispričao glavni komesar Vasile Viorel, zašto je Kristijan postao glavnoosumnjičeni i kako su inkriminišući dokazi nađeni u spavaćoj sobi para Ginesku-Kioača.

– Pomoću najsavremenijih uređaja u utvrđeno je da u spavaćoj sobi na zidu ima čak pet slojeva boje, umesto tri. Na zid je stavljena još jedan sloj gipsa i farbe, što je ukazalo da su na njemu bile mrlje krvi i da je Elodija ubijena upravo u toj sobi, u delu između kreveta i zida – objasnio je Viorel.

Istražitelji su takođe utvrdili da u stanu nedostaju nož dužine od 25 do 30 cm, dva peškira, putna torba i zavesa za tuširanje. Kristijan je uhapšen 5. decembra 2012, a u optužnici je navedeno da je ubistvo prethodila svađa jer je Kristijan bio ljubomoran te da je našao njenu prepisku sa ljubavnikom.

Posle svađe u spavaćoj sobi, suprugu nekoliko puta udario po glavi i telu i zadao joj smrtonosne povrede. Nije međutim precizirano da li ju izbo nožem ili ju je udaria službenim pištoljem, ali je navedeno da je njeno telo odneo u kadu, gde ga je uvio u zavesu od kade, a zatim stavio u veliku putnu torbu, koju je inače kupio tokom odmora u Dubaiju, stavio u gepek.

Telo je odvezao do istražiteljima neutvrđenog mesta i bacio ga. Smatrao je da ako nema tela, nema zločina, pisali su mediji u Rumuniji posle njegovog hapšenja, ali su policija i tužilaštvo dokazali suprotno, pa je prvobitno bio osuđen na 22 godine zatvora, ali je u junu 2014. godine Apelacioni sud u Pitestij kaznu smanjio na 15 godina i osam meseci zatvora.

Presuđeno je da mora da plati 250.000 evra porodici Elodije Ginesku i 130.000 evra sinu, rođenom u januaru 2005. godine, jer je ostao bez roditeljskog staranja pa je poveren na čuvanje babi i dedi.

Posle hapšenja Kioača je tvrdio da je Elodija živa, da je u Dominikani, kao i da se smeje svemu pšto se dešava u Rumuniji.

Mediji i dalje pišu o ovom slučaju!

Iako je od nestanka advokatice prošlo više od decenije mediji u Rumuniji još pišu o ovom slučaju. Sada je u fokusu Kristijanovo ponašanje u zatvoru, a mediji navode, daga ostali osuđeni, bez obzira na to što je bivši policajac, poštuju. U žiži je i njegovo finansijsko stanje, jer je navodno izgubio stan u kome je ubio suprugu, ali i onaj u kome je Elodija imala advokatsku kancelariju.

Koliko je ovaj slučaj zaokupljao pažnju rumunske javnosti svedoči i to da su pojedini muzičari objavili i „Pesme za Elodiju“. Čak je programirana i video-igrica „Nađi Elodiju“. Ima i onih koji veruju da je bivši policajac nevin, pa su čak osnovali i njegov klub obožavatelja.

Blic.rs

Check Also

Može da vas sačeka neprijatno IZNENAĐENJE posle četvrtka: EVO ZAŠTO MORATE DO BANKOMATA PRE DANA DRŽAVNOSTI!

Praznični i neradni dani koliko god bili prijatni, mogu da budu veoma neugodni za one …