Home / IZA KULISA / HITLER NIJE NA VREME ZAVRŠIO SATELITSKE LASERE, INAČE BISMO SVI OKOPAVALI KUKURUZE U NEMAČKOJ

HITLER NIJE NA VREME ZAVRŠIO SATELITSKE LASERE, INAČE BISMO SVI OKOPAVALI KUKURUZE U NEMAČKOJ

Nacisti su planirali da uz pomoć sunčeve energije stvore ogroman „solarni pištolj“ koji bi im služio za uništavanje gradova iz svemira. Uz to su planirali i da osnuju odgovarajuću svemirsku stanicu.

hitler- nacisti- fasisti 1

Da, to je bio nacistički plan, iako izgleda kao plan Džejms Bondovog neprijatelja. U filmu „Džejms Bond: Čovek sa zlatnim pištoljem“ Skaramanga otkriva moć solarnog laserskog pištolja koji može da uništi bukvalno sve.

Ogromno ogledalo je trebalo da se iskoristi kako bi se Sunce usmerilo na metu. Zapravo, to veliko orbitalno ogledalo je trebalo da usmeri sunčeve zrake na željenu tačku na Zemlji.

Jedan članak iz časopisa Life iz 1945. godine upravo govori o tome kako je vojska Amerike otkrila mnoštvo podataka o nemačkim planovima za izgradnju solarnog pištolja. Čitaocima je saopšteno da je nemačka vojska na taj način želela da stvori mogućnost uništenja bilo kog grada na Zemlji kao i da uzburka bilo koji deo okeana.

Do ove ideje je došao poznati svetski naučnik Herman Obert 1923. godine.

Troškovi su bili procenjeni na tri miliona maraka, a vreme potrebno za izgradnju konstrukcije na 15 godina. Prava svrha je bila da se ljudima na Zemlji omogući sunčeva svetlost u bilo kom trenutku. Međutim, kasnije je Herman Obert ovo opisao kao izuzetno oružje koje može uništiti svet. On je rekao da je svemirsko ogledalo kao i ručno ogledalo koje đaci koriste kako bi reflektovali krugove na plafonima učionica gde bi iznenadni odsjaj na lice nastavnika mogao da stvori neželjene probleme učenicima.

Da je Obertov predlog unapređen od strane nacista, otkrili su pobednički saveznici 1945. godine kada su počeli detaljno da pregledaju ratne planove koje su zaplenili. Nacisti su zapravo, tražili način da Treći Rajh izgradi ratno ogledalo u orbiti oko 36.000 km iznad Zemlje.

U časopisu Life je bilo naznačeno da je ovo ratno ogledalo trebalo da ima i ćeliju za čoveka, desetometarske rupe gde bi rakete sa zalihama mogle da slete, hidroponske bašte za snabdevanje kiseonikom i solarne generatore za električnu energiju. Kada bi jednom u orbitu stigla glavna raketa umotana sa šest kablova, njeno kretanje oko svoje ose bi produžilo kablove i omogućilo početak konstruisanja.

Sunčevu energiju nisu planirali da iskoriste samo Nemci, već i Rusi. Oni su 1999. godine planirali da izgrade ogledalo koje bi reflektovalo sunčeve zrake tokom cele zime.

(Web-tribune.com)

Check Also

NAJVEĆA PLJAČKA VEKA- PRIVATIZOVANO 12 NAJVEĆIH SOVJETSKIH GIGANATA: KAKO SU 6 TAJKUNA OPLJAČKALI RUSIJU ZA 50 TRILIONA RUBALJA!

Sve ono što su pokolenja sovjetskih građana stvarala decenijama, jednim potezom su oteli novi ruski …