Home / IZA KULISA / ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA: Otkrivene fotografije Haradinaja, posle dobijenih batina od ruskih padobranaca

ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA: Otkrivene fotografije Haradinaja, posle dobijenih batina od ruskih padobranaca

padobranac

U posed fotografija koje to dokazuju došao je Igor Marinković iz “SNP Naši”. “Ne odgovaram na srpsku propagandu”, poručuje nesuđeni premijer Kosova za Telegraf

Srpski pokret “Naši” objavio je dve fotografije na kojima se vidi pretučeni predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj!

Sukob se desio maja 2000. godine između ruskih vojnika koji su bili stacionirani na Kosovu i Metohiji i novoformiranih bezbedonosnih snaga u južnoj srpskoj pokrajini.

– SNP Naši poklanja premijeru Srbije Ivici Dačiću fotografiju jednog od vodećih “političara” tzv. nezavisnog Kosova Ramuša Haradinaja kako bi mu pokazali koji je jedini način “pregovora” s teroristima.

Dačiću, umesto što progonite one organizacije koji govore da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, a štite one koje finansira CIA, umesto što za račun onih koji nam otimaju Kosovo i Metohiju i daju ga terorističkoj šiptarskoj bandi gradite granicu na Jarinju i Brnjaku, počnite da branite ovu zemlju i da teroriste tretirate onako kako zakon i Ustav nalažu.

Ne postoji rešenje za Kosovo i Metohiju osim da ono bude sastavni deo Srbije.

haradinaj1a-640x433

Ako niste sposobni ili ne želite da na taj način vodite Srbiju, onda podnesite ostavku, jer u ovoj zemlji ima dosta onih koji Srbiju vole više od novca i funkcija – kaže se u saopštenju ove organizacije.

U njemu se pojašnjava i da su fotografije Haradinaja nastale 2000. na Kosovu u blizini sela Mušotište u Suvoj Reci.

– Ruska jedinica iz sastava KFOR-a zaustavila je vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Pošto su brzo savladani i razoružani, Haradinaj je rekao ruskom padobrancu da je džudista i da bi drugčije razgovarali da Rus nije naoružan. Ruski vitez je naredio da odvežu Haradinaja, ostavio je pušku, a onda objasnio kakva je razlika između ruskog padobranca i najobičnijeg bandita.

Borba je bila kratka i naterala je suze na oči Haradinajevoj pratnji. Ruski vojnici, koji tada nisu znali ko je Haradinaj, predali su uhapšene organima UN koji su, kao i mnogo puta posle toga, oslobodili zločinca – dodaje se u saopštenju SNP Naši.

Ramuš Haradinaj u izjavi za Telegraf nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje pomenuti, po njega neprijatan, događaj.

haradinaj2a-640x433

– Ne želim da odgovaram na srpsku propagandu – bilo je sve što nam je rekao Haradinaj.

Kako je objašnjeno, ruski specijalci su ovu fotografiju poklonili Igoru Marinkoviću iz ovog pokreta tokom njegove nedavne posete Moskvi.

– Fotografija koja je čuvana kao jedan od najdražih trofeja elitne padobranske jedinice i do sada nikada nikom nije pokazana, poklonjena je kako bi se podigao moral građanima Srbije, ali i kao zavet da je veliki broj Rusa spreman da dobrovoljno učestvuje u odbrani Kosmeta – navode iz ove organizacije.

O ovom događaju su svojevremeno pisali i agencija AFP, kao i nemački “Špigl”. Oni su tada objavili da je “bivši komandos” iz Oslobodilačke Vojske Kosova povređen u sukobu s pripadnicima snaga bezbednosti koje su na Kosovu iz Rusije.

Reagovao je tada i ruski kontigent na Kosovu saopštenjem za javnost.

– Prilikom privođenja osumnjičenog došlo je do pružanja otpora i naši vojnici su upotrebili minimalnu silu kako bi ga savladali – kazano je u saopštenju Rusa.

(Telegraf.rs)

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …