ISTINA KOJA SE KRIJE U PODZEMLJU VATIKANA: Dokumenta potrvđuju da su Srbi živeli na teritoriji današnje Hrvatske još u 4. veku!

Samo pouzdanim tragovima i dokazima do istine, ma kakva ona bila i kome god se (ne) sviđala – moto je knjige „Krvave suze Postojbine“, čiji autor je Milorad Bošnjak, novinar „Večernjih novosti“. Knjiga dokumentuje postojanje velikih naseobina Srba na teritoriji današnje Republike Hrvatske od četvrtog veka hrišćanske ere pa sve do anticivilizacijskog egzodusa 1995.
 Naslovna strana sa Oktoihom iz 14. veka
Osnovni motiv nastanka knjige je apsolutno netačna tvrdnja takozvane zvanične istorije da su „Srbi na taj teritorij počeli doseljavati tek uoči uspostavljanja Vojne Krajine u 16. veku“. Takav istorijski lažan a politički interesan „nauk“ đaci i danas izučavaju.

- Srbi na teritoriji današnje Hrvatske dokazano su imali, imaju i imaće svoju postojbinu, utemeljenu na vlastitoj, prema svim evropskim, istorijskim, državotvornim načelima i zaslugama na stečenoj i odbranjenoj zemlji. Nedovoljno traganje i samih Srba koji potiču sa nekadašnje Vojne Krajine, zatim iz vekovima međusobno, u državnom smislu odvojenih oblasti Dalmacije, Slavonije i Hrvatske, za svojim istinitim istoriografskim, nacionalnim i ustavotvornim identitetom, čak i za svojim davnijim porodičnim korenima, delom je uslovilo nastanak knjige, a onda i njen naslov – objašnjava Bošnjak. – Verujem, da naslov smislom, nažalost, realistički, izražava časnu i svu zlu sudbinu Srba, kao i dokazanih časnih Hrvata, na tom odvajkada i zauvek zajedničkom tlu.

U knjizi, čiji je izdavač LIO iz Gornjeg Milanovca, među važnijim poglavljima nalaze se i krvlju stečena priznanja da su Srbi Krajišnici bili najjeftiniji, najbolji graničari i branioci moderne Evrope od militantnog islama. Kao i priznanja koja su im javno izricali vođe zajedničkog Ilirskog pokreta, a glase: „Hrvatstvo su nam sačuvali Srbi“!

Kao jedan od dokaza pradavnog življenja Srba u svojoj Postojbini, u knjizi su sakupljene hiljade srpskih prezimena, etimološki svrstanih prema načinima njihovog nastanka, čak i porodičnih nadimaka. Izumrlih i još postojećih.

Među potresnim odlomcima je i moleban Nikole Tesle, rodom Ličanina, svetskoj javnosti 1942. koji u najkraćem glasi: – Treba učiniti sve da moj narod ne nestane…!

Prema autorovim i istraživanjima drugih publicista, univerzitetskih profesora, objektivnijih medija, prezentovanim u ovom radu, jasno je da se građanski rat 1991-95, koji se u Hrvatskoj zvanično zove domovinski, mogao i morao izbeći!

- Želja mi je da ova knjiga bude podsticaj novim dokumentovanjima srpskih seoba i tragedija na teritoriji današnje Hrvatske, istraživanjima zajedničke sudbine Srba i Hrvata tokom proteklih stoleća i godina, nerazdvojive tada, sada i zauvek – kaže autor.


POSVETA

KNjIGA je prevashodno, najiskrenije, posvećena deci svih nacija, koja su svojim očima, u vlastitom memofondu, na žalost i sramotu moderne evropske i američke civilizacije, od početka poslednje decenije 20. veka propatila, zlosrećno i traumatično zapamtila sve predratne, ratne i posleratne užasne, upropašćene godine svog detinjstva i budućnosti. Kako na teritoriji Republike Hrvatske, tako i tokom besmislenog, bespotrebnog rata na teritoriji bivše Republike Srpske Krajine.

ĆIRILIČNI DOKUMENT

Na prednjoj korici knjige štampan je deo Oktoiha iz 14. veka, jednog od najznačajnijih ćiriličnih dokumenata Srba u Vojnoj Krajini, u Slavoniji, Dalmaciji i Hrvatskoj. U dokumentarnom dodatku su i drugi slični sačuvani starinski rukopisi. Na zadnjoj korici je znameniti prizor sa Plitvičkih jezera, gde je 31. marta 1991. na katolički Uskrs počeo četvorogodišnji rat.

(Novosti)

 

 • BOSS

  STA NAM TO VREDI KAD JE NAROD PROTERAN ODATLE.

 • Željko Glavač

  Što srbi su živjeli na Grenlandu?Glup narod,komentar suvišan!!

  • Srbin Južnjak

   Umri ustašo

  • S

   Dobar dan,da nije mozda vasa sestra Sonja Glacac?

   • S

    ardon Glavach

  • Ja

   Srbi su oduvek živeli na balkanu, za to postoji kontinuitet jedne kulture koju je jednostavno dokazati, kako genetski tako i arheološki, pismom, antropološki itd… Za razliku od hrvatskih korena koji iste vuče pojavom avara na našim područjima, samim time im je i grnčarija u njihovim prvim naseljima bila prvenstverno mongolskih oblika, i naseljavali su područje na zapadnoj granici Avarske od Poljske do Severnog dela save… Uticajem srpskog i rasenskog naroda sa kojim su se mešali na tim graničnim područjima, avari su ih zbog toga u jednom trenutku potisli od sebe… Od 1848 godine gube svoj jezik koji se uveliko razlikovao od srpskog, imam veliku zbirku tih zapisa… Tada se prihvaća srpski jezik kao hrvatski književni i tu se gube sve razlike… Da bi austrougarska željom da pojača razliku Srpski jezik na njihovoj teritoriji nazvali Hrvatskim. Za razliku od naših vladara hrvatski u celoj svojoj istoriji nisu imali ni jednu rodbinsku vezu sa nekom značajnom vladarskom porodicom Evrope, kod nas maltene i ne postoji država koja nema rodbinskih veza sa Srpskom krunom.
   Vi ste vatikanski psi, u prošlom veku ste to potvrdili, nekoliko puta, vi se zaista ničega ne stidite, a kompleks vam je neviđen, zašto, mislim da je više nego očigledno, narod bez korena i sa nametnutom stranom ideologiom… Po tome se mi razlikujemo, vama je tuđe sveto, nama naše!

  • Agaton

   Željo, Željo, uveren sam da tvoja mržnja ima jaku spoznajnu podlogu !

 • Bane

  Ne bi trebalo da se prezivaš Glavač… već – dupeglavač. Pričaš srpskim jezikom, pišeš srpskim pismom… Glup čovek, komentar suvišan!

 • kupus

  omfg O.o

 • Krstas

  To sto Srbi ne mogu da se opredijele kada su (i jesu li uopste) dosli na Balkan me ne interesuje, samo Oktoih (za koji 99 % srba i ne zna sta je) neka ne prisvajaju. 400 godina posto su Crnogorci stampali Oktoih srpski Knez Mihailo Obrenovic je vladao nepismen.

  • Mali Radojica

   Slino nepismena uvuci se u svoju ljusturu i crkni!

  • Aleksandar

   Nije Mihailo vec Milos… eto koliko znate istoriju…al to je vec nesrecna okolnost… niste vi krivi braco Hrvati… krivi su oni koji vas uce laznoj istoriji… i Jugoslavija se ne bi raspala da nije bila toliko jaka i predstavljala opasnost za trenutno vodece sile…sto da neko bude bolji od njih to je nedopustivo… sve je borba za moc i za vlast…al kako god sve je to prolazno…samo je istina vecna, cista dusa i cisto srce… eto toliko…

 • milan

  tko je lud ne bud’ mu drug

 • Cope

  Kad je autor tako lijepo do u detalje istrazio i u knjigu sastavio porijeklo, kako kaze, „drzavotvornim nacelima stecene i odbranjene zemlje“ i dotakao se drevnih i izumrlih prezimena sto ne istrazi malo i svoje prezime pa da se vidi koja je najstarija zemlja ne balkanu i zasto u Bosni zive Bosnjaci pravoslavne, katolicke i islamske vjeroispovijesti !!!

  • MikiCar

   Ko te to laze :) Austrougari mozda :)

  • Aleksandar

   Ako znas istoriju znaces da je odgovor Austrougarska kriva ….

 • nando

  I TAKO JE HRVATSKIM SRBIMA 91 NAPUNJENA GLAVA,PA VIDI SE DISU ZAVRŠILI.. SVE SU IMALI..

  • Aleksandar

   Cuti tu Marioneto !!!

   • nando

    AJDE ALEKSANDRE….NE PIZDI PUNO…ŠTA VIŠE PIZDIŠ,TVOJIMA GORE…..

   • nando

    OBRISAN MI JE KOMENTAR….ALI DA SKRATIN…KAKO SIJEŠ ,TAKO ŽANJEŠ….ILI U PRIJEVODU,ŠTA STE TRAŽILI TO STE I DOBILI.P.S DA VIDIŠ KOJI LIPI ZALAZ SUNCA U VODICAMA…A DI SI TIIIIIIIIIIIIIII

    • sumadinac

     nando bas lepo sto govoris srpskim jezikom to mnogo govori o tvom poreklu

     • nando

      SINKO,SMANJI TU DOZU TRIPOVA,VIDIŠ DA TI ŠKODI…..

 • Aleksandar

  Oteto je prokleto bre !!!!!!!

 • mirjana

  „Zemlja“ ne pripada nikome i kada se crkne nema se vise koristi od nje,,,covjek ponese samo svoj spiritualni rad,,,drugo su sve iluzie i glupi idealizam koji dovodi kod primitivnih naroda do proljevanja krvi,,,a radi cega i koga? Ionako povjest su uvijek pisali pobjednici ili je mjenjali po potrebi kao i na kraju svete knjige!Ali lakse je zivjeti u mrznji i sa mrznjom kao da ce to donjeti nekom nesto pozitivno,,,samo gorki okus u ustima!

 • Don Kihotovic

  moja kuca je 1km od tih jezera sa slike.

Close
Podržite nas
Lajkujte našu FB stranicu!