Home / IZA KULISA / ISTINIT DOGAĐAJ: MISTERIJA 9 UNAKAŽENIH SOVJETSKIH STUDENATA NA URALU I STOPALA DUPLO VEĆEG OD ČOVEČIJEG!- VIDEO

ISTINIT DOGAĐAJ: MISTERIJA 9 UNAKAŽENIH SOVJETSKIH STUDENATA NA URALU I STOPALA DUPLO VEĆEG OD ČOVEČIJEG!- VIDEO

Devet sovjetskih studenata u zimu 1959. godine penjala se na Ural, namjeravajući osvojiti vrh planine Otorten. Ali nisu se vratili živi. Njihova tijela pronađena su sa slomljenim rebrima i lubanjama.

Jednoj su studentici bile izvađene oči i odsječen jezik, piše Huffington Post. Istražitelji su za smrti okrivljavali prirodnu silu. Budući da se ovo dogodilo za vrijeme Hladnog rata, neki su spekulirali da su ubijeni tajnim oružjem sovjetske vojske, dok su drugi tvrdili da se na njima iživljavalo nepoznato pleme…

Međutim, novi dokumentarac “Ruski Jeti: Ubica je preživio”, koji se počeo emitirati 1. juna na Discovery Channelu, objašnjava mogućnost da bi za smrti mogao biti odgovoran Jeti koji živi u Rusiji.

Budući da postojanje Jetija nikada nije dokazano, ovakva sumnja pomalo je “nategnuta”. Ipak, postoje neobični aspekti ovog masakra, prema Mikeu Libeckom, zvijezdi programa.

Na primjer, jedan od šatora bio je isječen iznutra, a neke su žrtve ostavile svoju odjeću vani na temperaturama ispod nule.

“Proveo sam mnogo vremena sam u planinama i imao iskustva u kojima sam bio blizu smrti. Znam da bih, ukoliko nestanem, volio da moja obitelj dozna šta mi se dogodilo”, rekao je Libecki.

Kako bi objasnio teoriju o postojanju ruskog Jetija, Libecki je otišao do Igora Burtseva, stručnjaka za Jetije s Međunarodnog centra za hominologiju.

Burtsev (73) tvrdi da ima “hrpu dokaza” koji upućuju na to da postoje stvorenja na Uralu, ali ih niko ne želi vidjeti.

Na temelju istraživanja, Burtsev tvrdi da je ruski Jeti najpoznatiji po svojim velikim nogama. “Oni imaju veće noge nego ljudi i kratke vratove. Njihovi su otisci svugdje. Posljednjih 50 godina, pronašao sam znakove Jetija, koje su potvrdili svjedoci”, kaže Burtsev.

Osim svjedočanstva Burtseva, u dokumentarcu će, kako se najavljuje, biti predočeni i drugi dokazi koji upućuju na to da su Jetiji mogli biti odgovorni za ovaj stravični slučaj.

(Web-tribune.com, Nacionalna geografija)

Check Also

NJEGOVE POSLEDNJE REČI SU BILE: “OTROVALI SU ME”- OVO JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO AUTO SA POGONOM NA VODU (VIDEO)

U današnjem svetu, sa svakim danom, prevazilazimo sami sebe u odnosu na tehnologiju. A jedno …