Home / IZA KULISA / JEZIVO OTKRIĆE O MISTERIOZNOM NESTANKU AVIONA MH370: PILOT NAMERNO SKRENUO SA KURSA I UBIO 239 LjUDI, EVO DOKAZA (VIDEO)

JEZIVO OTKRIĆE O MISTERIOZNOM NESTANKU AVIONA MH370: PILOT NAMERNO SKRENUO SA KURSA I UBIO 239 LjUDI, EVO DOKAZA (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug, Wikimedia/Charaka Ranasinghe
Foto: AP/Tanjug, Wikimedia/Charaka Ranasinghe
Malezijski avion na leti MH370 nije slučajno skrenuo sa kursa. Australijske vlasti su rekle da je pilot aviona MH370 koristio simulator koji je imao “sličan“ kurs onome koji je zapravo imao pre nestanka aviona – ukazujući na to da je kapetan otišao van kursa.

Osmog marta 2014. godine je Boing 777 Malezije erlajnza koji je prevozio 239 ljudi, nestao bez traga nad Indijskim okeanom, ostavljajući svet zbunjenim.

Sada je objavljen “konačni“ dokument na 440 stranica o ovoj misteriji, od strane australijskog Zavoda za bezbednost u saobraćaju (ATSB) – glavnog tela koje istražuje ovu misteriju.

U njemu se kaže da je kapetan MH370, Zakari Ahamd Šah, koristio simulator letenja nekoliko nedelja ranije koja je bila “inicijalno slična“ ruti kojom je išao – što ukazuje na to da je namerno skrenuo van kursa.

Simulator pokazuje da je kapetan Šah preleteo Malajski prolaz, sa okretom nalevo i pratio put u južni Indijski okean – slično podacima satelitskog praćenja MH370.

U izveštaju ATSB-a se kaže: “Po poslednjim podacima, avion je leteo oko 7.700 km.“ “Ovo je bilo dalje nego što je to bilo moguće sa gorivom koje je natovareno na avion za let MH370.“

ATSB je ovaj gubitak opisao kao “nepojmljiv“ i “neprihvatljiv.“ Više od tri godine kasnije, stručnjaci nisu bliži rešavanju ove misterije i odustali su od potrage, uprkos izveštaju koji kaže da se sa “preciznošću i sigurnošću“ veruje da se avion srušio severoistočno od zone potrage.

Dokument iz ATSB-a dodaje: “Podvodna potraga je eliminisala većinu verovatnih oblasti. “Duboko žalimo što nismo uspeli da lociramo avion, niti onih 239 duša koje se još uvek vode kao nestale.

Skoro je nezamislivo i svakako društveno neprihvaljtivo u vremenu moderne avijacije… da veliki komercijalni avion nestane i da svet ne zna sa sigurnošću šta se dogodilo sa avionom i onima koji su bili ukrcani.“

“Uprkos izvanrednim naporima nekoliko stotina ljudi koji su bili uključeni u potragu širom sveta, avion nije lociran.“

Porodice putnika koji su se nalazili u nestalom malezijskom avionu leta MH370 su rekle da nema dovoljno dokaza da se nestali avion srušio, aludirajući na to da je istraga zataškana.

Porodice nestalih kineskih putnika su navele da nakon površinskih i podvodnih istraživanja nije pronađeno ništa relevantno uprkos tome što je istraga obuhvatila površinu od preko 4 miliona kvadratnih kilometara.


Kurir.rs / NBC njuz

 

Check Also

NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA MESTA U GRČKOJ GDE SE TELEFONI GASE, A VODA KAPLJE NAOPAKO (VIDEO)

Već na ulazu oseti se čudna energija koja ne dolazi s ovog sveta, ispričao je …