Home / IZA KULISA / MILAN VIDOJEVIĆ: KOSOVO MOŽE DA SE REŠI ZA MESEC DANA U 10 TAČAKA- EVO KO NE ŽELI (VIDEO)

MILAN VIDOJEVIĆ: KOSOVO MOŽE DA SE REŠI ZA MESEC DANA U 10 TAČAKA- EVO KO NE ŽELI (VIDEO)

„Nemamo nijednu tačnu istorijsku činjenicu i istoriji čovečanstva u poslednjih nekoliko hiljadu godina. Svaka je pomerena za malo ili za 180 stepeni“.

Pisca Milana Vidojevića, čoveka koga interesuje lažna istorija jer njenim razotkrivanjem dolazimo do prave, u životu vodi Sveti Duh.

Međutim, njegov Hrist je, kako navodi, preživeo raspeće i tvrdi da on nije razapet u Jerusalimu već u Kumranu i da je to istorijski fakat.

Čovek, koji ozbiljno proučava religiju već 30 godina i koji sebe naziva ekspertom religije, postavlja pitanje zašto hrišćanska crkva, i istočna i zapadna, kada je reč o Hristvom raspeću, insistira na dogmi koju su donosili kao radnički savet-preglasavanjem:

„Da li je njih inspirisao Sveti Duh ili su se svađali i tukli?“

On smatra da je osnovni problem religije kako da pomiri duhovno i sveto, a kao svog neprijatelja broj jedan ističe Vatikan:

„Smatram da mnogo zla koje je naneto upravo potiče od zapadne crkve. Vatikan ima najbolju obaveštajnu službu svih vremena ikada, jer je svaki sveštenik istovremeno i obaveštajac“

Kada govori o problemu najmoćnije organizacije koja se zove crkva, publicista Vidojević navodi da su to preduzeća za pružanje verskih usluga i po organizaciji i po komunikaciji sa vernicima:

„Ona da bi komunicirala sa vernicima mora da se odrekne dela svog integriteta kako bi se bavila svetovnim stvarima. Ona u svojoj istoriji, svom postojanju, nije uspela da razdvoji duhovno i materijalno“.

Kao ozbiljnu primedbu na politiku Srpske pravoslavne crkve ističe ekumenizam, dok 2/3 onih koji su protiv ekumenizma izuzetno ceni:

„Episkopi, Srbi, nacionalisti vrlo su mi dragi. To su izuzetno časni ljudi“.

Međutim, prema njegovim rečima, političkih ideja nema, srpstvo je jedina politička ideja koju brane i za koju se bore i dodaje:

„Jer braneći srpstvo brane i srpske korene, brane srpsku Savinu crkvu, brane ono što čini taj bitan deo korpusa srpskog naroda“.

A Srbi su, prema njegovom mišljenju, čudesan narod, čiji je jedan od osnovnih obeležja epika:

„Nema svaki narod epsku poeziju, ima ih svega dva, tri naroda. Ima ozbiljnih autora koji izvlače epiku Ilijade sa epikom srpske srednjovekovne države i nalaze apsolutnu podudarnost, čak tvrde da je to proizvod istog duhovnog sklopa, istog naroda“.

On takođe ističe da moramo jasno da se opredelimo šta je istorija:

„Da li je to najopasnije mesto manipulacije, što ja tvrdim da jeste. Najveće i najopasnije mesto manipulacije ljudskim rodom. Nemamo nijednu tačnu istorijsku činjenicu i istoriji čovečanstva u poslednjih nekoliko hiljadu godina. Svaka je pomerena za malo ili za 180 stepeni“.

A opasne manipulacije i igre uperene protiv srpskog naroda upravo su, prema rečima Vidojevića, odlika XX I XXI veka.

Vrlo je kiritičan kada je u pitanju promovisanje srpstva u punom obliku:

„Zašto na svakom mestu i u svakom detalju ne branimo nacionalni interes, jer tako branimo i lične interese, ne može obrnuto. Nažalost mi u 20 veku na političkom nivou nismo doneli nacionalni program. Posle Drugog svetskog rata nije ni moglo jer je Jugoslavija, i političkim i drugim sredstvima, u korenu sekla sve što je bilo srpski značajno važno.

Navodi da on, tada, kao publicist i autor više stotina tv emisija, nije imao cenzore i da danas ne postoji cenzura već autocenzura:

„Privatni vlasnik brani imovinu, a ne istinu. Mi nemamo medije, imamo manipulisane medije iz ’dip stejta’“.

Iako tvrdi da ga politika ne interesuje ima jasan stav o razrešenju pitanja Kosova i u deset tačaka izlaže svoj nacionalni program koji možete čuti u videu:

Webtribune.rs

Check Also

„AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZA…“ ISPLIVALO SLOBINO NIKAD VIĐENO PISMO, IZ ZATVORA JE OTKRIO SVE

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda …