Home / IZA KULISA / NA KOSOVU SE POJAVIO MUTIRANI OTROVNI INSEKT KOJI UBIJA PTICE I SISARE, I PROŽDIRE SVE NA ŠTA NAIĐE- METODE BORBE PROTIV OVIH JEDINKI NE POSTOJE!

NA KOSOVU SE POJAVIO MUTIRANI OTROVNI INSEKT KOJI UBIJA PTICE I SISARE, I PROŽDIRE SVE NA ŠTA NAIĐE- METODE BORBE PROTIV OVIH JEDINKI NE POSTOJE!

skakavac

Kako su nedavni događaji na Kosovu pokazali, hrabri američki vojnici ne donose sa sobom samo demokratiju, bombardovanje i Koka-Kolu.

Pored svega navedenog, jaja crnog skakavca su bili slučajno donesena u srpsku pokrajinu, očito su ih izveli insekti na trupovima transportnih aviona. Sada su ova jaja postale oformljeni insekti koji su ozbiljno potresli ekološku ravnotežu na Kosovu i Metohiji.

Ovaj veoma proždrljivi stvor je pravo zlo za poljoprivredne površine jer troši apsolutno svo zelenilo, od iglica bora do pšeničnih useva. U dužini dostiže osam centimetara, a njegov otrov je toliko jak da može da ubije pticu ili malog sisara. Ženka ovog insekta izleže 60 larvi po parenju ali to radi svake dve nedelje što isključuje mogućnost bilo kakvih mera za borbu sa njima što dovodi do katastrofalnih posledica.

Istovremeno, ne postoje metode borbe protiv zrelih jedinki. Jedina stvar koju je moderna nauka sposobna da učini sada jeste da se efikasno bori protiv jaja i larvi. Da biste to uradili, koristite hemikalije, kao i konvencionalne poljoprivredne metode.

Invazija ovih skakavaca, unesenih na Kosovo i Metohiju na točkovima transportnih aviona, može da uništi svo zelenilo koje raste tamo, od krompira do kanabisa. Čini se da bi ovo trebalo da separatističku „vladu“ u Prištinu zabrine za svoje ljude i šta će jesti sa stopom nezaposlenosti među mladima (što je polovina populacije samoproglašene „republike“) od 52%. Međutim, ne. Takva ozbiljna promena ekološke ravnoteže bila je samo od interesa za Odeljenje poljoprivrede separatista u Prištini, čija je odgovornost stalno nadgledanje stanja životne sredine, ali nije bilo nijedne reakcija čak ni od tzv „Ministarstva poljoprivrede“ separatista.

Tamo su mediji mnogo više obuzeti političkim peckanjem između Ramuša Haradinaja i Aljbina Kurtija, tokom kojeg niko od njih ne preza da posegne za najprljavijim metodama. Tako je Kurti u petak optužio Haradinaja da je spreman da pozove srpsku stranku „Srpska lista“ da bude deo vladajuće koalicije. Ovakvi sukobi, kada bolje američke humorističke TV serije imaju više vrednosti nego politička arena, ne donose nikakvo dobro.

U isto vreme, prava opasnost u obliku skakavaca nastavlja da jede sve pred sobom. Naravno, Kosovo i Metohija su još uvek daleko od katastrofe, ali svaka naredna nedelja nedelovanja po tom pitanju ga istoj samo približavaju.

(Vaseljenska)

 

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …