Home / IZA KULISA / NJEGOVE POSLEDNJE REČI SU BILE: “OTROVALI SU ME”- OVO JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO AUTO SA POGONOM NA VODU (VIDEO)

NJEGOVE POSLEDNJE REČI SU BILE: “OTROVALI SU ME”- OVO JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO AUTO SA POGONOM NA VODU (VIDEO)

U današnjem svetu, sa svakim danom, prevazilazimo sami sebe u odnosu na tehnologiju. A jedno od tih tehnoloških čuda koje pokazuje koliko daleko smo dospeli je automobil koji ima pogon na vodu.

Ovo savremeno čudo crpi svoju energiju direktno iz vode i ne zahteva ništa više da bi funkcionisalo. Nažalost, kapitalizam se postarao da ovaj sledeći korak u naučnoj evoluciji nikada ne bude zapravo dostupan masama.

Ako auto sa pogonom na vodu postane standard, kompanije za gorivo i naftne industrije će vrlo brzo postati suvišne i gubiti milijarde dolara svake godine. A to je ono što preti naftnim i gasnim korporacijama pa lobiraju protiv masovne proizvodnje ovog vozila.

Postoji mnogo slučajeva kada su velike naftne korporacije ugušile rast  autohtonih industrija koje promovišu alternativne izvore energije. A ovde je samo nekoliko njih gde su korporacije pokušale da prekinu ono što je mogla biti moderna roba sa velikim prednostima za životnu sredinu.

2008.godine u Osaki u Japanu je proizvođač automobila Genepax predstavio svoj automobil sa pogonom na vodu koji može raditi na bilo kom tipu vode, uključujući onu iz slavine, flaširanu ili iz jezera. I ubrzo nakon toga, ova tehnologija je dobila patent.

Nažalost, oko godinu dana nakon što je ovaj uređaj otkriven, kompanija je zatvorena pod “misterioznim okolnostima“ a svetu je rečeno da je to zbog nedostatka sredstava.

Nekoliko godina pre toga, stanovnik Ohaja, Stenli Mejer, izumeo je sličan automobil sa pogonom na vodu. Iako su lokalne novinske stanice u Ohaju to pokrivale nakratko, nikada se nije progurao i ubrzo je palo u zaborav.

Posle malo kopanja, otkriveno je da su Stenlija tužili njegovi investitori izjavljujući da nema ničega revolucionarnog po pitanju ovog uređaja i da je on jednostavno radio na principu obrade elektrolita. On je osuđen i obeležen kao “prevarant“ a njegova tehnologija je prošla kroz nekoliko rundi istrage od strane investitora, američkog Ministarstva energetike i američkog Ministarstva odbrane.

1998.godine, dok je njegova tehnologije i dalje čekala patent, Mejer je umro dok je bio u restoranu. A nekoliko ljudi koji su mu bili bliski su tvrdili da je bio namerno otrovan.

Prema rečima Stenlijevog brata: “Uzeo je gutljaj soka od brusnice. Zatim se uhvatio za vrat, istrčao kroz vrata, pao na kolena i naglo povratio. Istrčao sam napolje i pitao ga šta nije u redu. Rekao mi je: “Otrovali su me.“ To su bile njegove poslednje reči.“

Iako je još uvek veoma neiskorišćena, voda je savršen izvor goriva. Kroz elektrolizu, molekul vode se deli na dva komponentna atoma i oksidira kao gorivo. Ovo gorivo obezbeđuje energiju koja je 1,5 put jača od benzina.

Sada se to može činiti neuverljivo, ali pogon na vodu je stvarna i vrlo održiva alternativa fosilnim gorivima. Nadamo se da ćemo svi jednog dana postati svesni da to postoji i podići to do tog nivoa da može da promeni igru.

Naše okruženje, tehnologija i budućnost zavise od toga koliko odgovorno tretiramo našu sadašnjost, a ovo je odličan put za početak.


(Webtribune.rs)

Check Also

MIHAJLO ULEMEK PUKOVNIK ARKANOVE GARDE: KAKO JE PALMA ZARADIO VELIKI NOVAC, KO JE IZ VLASTI KUPIO DIPLOME, ODAKLE LEPOJ BRENI PARE, ŠTA JE SA DAČIĆEVIM KOFERČETOM (VIDEO)

Gost Slavija info TV bio je gospodin Mihajlo Ulemek, bivši pukovnik nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde, …