Home / IZA KULISA / NJEGOVE POSLEDNJE REČI SU BILE: “OTROVALI SU ME”- OVO JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO AUTO SA POGONOM NA VODU (VIDEO)

NJEGOVE POSLEDNJE REČI SU BILE: “OTROVALI SU ME”- OVO JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO AUTO SA POGONOM NA VODU (VIDEO)

U današnjem svetu, sa svakim danom, prevazilazimo sami sebe u odnosu na tehnologiju. A jedno od tih tehnoloških čuda koje pokazuje koliko daleko smo dospeli je automobil koji ima pogon na vodu.

Ovo savremeno čudo crpi svoju energiju direktno iz vode i ne zahteva ništa više da bi funkcionisalo. Nažalost, kapitalizam se postarao da ovaj sledeći korak u naučnoj evoluciji nikada ne bude zapravo dostupan masama.

Ako auto sa pogonom na vodu postane standard, kompanije za gorivo i naftne industrije će vrlo brzo postati suvišne i gubiti milijarde dolara svake godine. A to je ono što preti naftnim i gasnim korporacijama pa lobiraju protiv masovne proizvodnje ovog vozila.

Postoji mnogo slučajeva kada su velike naftne korporacije ugušile rast  autohtonih industrija koje promovišu alternativne izvore energije. A ovde je samo nekoliko njih gde su korporacije pokušale da prekinu ono što je mogla biti moderna roba sa velikim prednostima za životnu sredinu.

2008.godine u Osaki u Japanu je proizvođač automobila Genepax predstavio svoj automobil sa pogonom na vodu koji može raditi na bilo kom tipu vode, uključujući onu iz slavine, flaširanu ili iz jezera. I ubrzo nakon toga, ova tehnologija je dobila patent.

Nažalost, oko godinu dana nakon što je ovaj uređaj otkriven, kompanija je zatvorena pod “misterioznim okolnostima“ a svetu je rečeno da je to zbog nedostatka sredstava.

Nekoliko godina pre toga, stanovnik Ohaja, Stenli Mejer, izumeo je sličan automobil sa pogonom na vodu. Iako su lokalne novinske stanice u Ohaju to pokrivale nakratko, nikada se nije progurao i ubrzo je palo u zaborav.

Posle malo kopanja, otkriveno je da su Stenlija tužili njegovi investitori izjavljujući da nema ničega revolucionarnog po pitanju ovog uređaja i da je on jednostavno radio na principu obrade elektrolita. On je osuđen i obeležen kao “prevarant“ a njegova tehnologija je prošla kroz nekoliko rundi istrage od strane investitora, američkog Ministarstva energetike i američkog Ministarstva odbrane.

1998.godine, dok je njegova tehnologije i dalje čekala patent, Mejer je umro dok je bio u restoranu. A nekoliko ljudi koji su mu bili bliski su tvrdili da je bio namerno otrovan.

Prema rečima Stenlijevog brata: “Uzeo je gutljaj soka od brusnice. Zatim se uhvatio za vrat, istrčao kroz vrata, pao na kolena i naglo povratio. Istrčao sam napolje i pitao ga šta nije u redu. Rekao mi je: “Otrovali su me.“ To su bile njegove poslednje reči.“

Iako je još uvek veoma neiskorišćena, voda je savršen izvor goriva. Kroz elektrolizu, molekul vode se deli na dva komponentna atoma i oksidira kao gorivo. Ovo gorivo obezbeđuje energiju koja je 1,5 put jača od benzina.

Sada se to može činiti neuverljivo, ali pogon na vodu je stvarna i vrlo održiva alternativa fosilnim gorivima. Nadamo se da ćemo svi jednog dana postati svesni da to postoji i podići to do tog nivoa da može da promeni igru.

Naše okruženje, tehnologija i budućnost zavise od toga koliko odgovorno tretiramo našu sadašnjost, a ovo je odličan put za početak.


(Webtribune.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …