OTKRIVENA DUBOKO SKRIVANA SRPSKA TAJNA U PODZEMLJIMA VATIKANA: Seoba Slovena se nikada nije dogodila! Naša istorija je falsifikovana i neuporedivo starija i značajnija nego što se nameće!

Istoričar Jovan Deretić negirao je navode zvanične istorijske nauke o Srbima, ističući da je istorija, kakva se uči, falsifikat podmetnut od bečko-berlinske škole s ciljem opravdavanja nemačke imperijalne politike “Prodora na Istok” (Drang nach Ostern).

On je u Banjaluci, na predavanju “Antička Srbija – zabranjena istorija”, rekao da je teza o velikoj seobi Slovena netačna i da se takva seoba nikada nije dogodila.

Navodeći da je cilj davanja takve teze da se Srbi predstave samo kao došljaci na ove prostore, Deretić je naglasio da je mesto Srba u istoriji neuporedivo značajnije i starije nego što se to predstavlja i nameće kroz falsifikovanu istoriju.

Deretić je napomenuo da su u 19. veku dve germanske sile, Austrougarska i Nemačka, imale pretenzije da idu u osvajanje prema istoku, a da je Srbija bila na putu te politike kao smetnja koju je trebalo ukloniti.

“I onda, po starom pravilu, ako se namerava uništiti jedan narod, uništi se prvo njegova istorija. Oni (Austrougari i Nemci) su skrojili srpsku istoriju tako da ona njima dozvoljava kao moralno pravo da Srbe, ne samo pokore, nego i eliminišu sa tih prostora”, istakao je Deretić.

On je istakao da je stvorena šema koja je bila predodređena za eliminaciju Srbije kao države, a čak i Srba kao nezavisnog naroda i njegovog stavljanja u ropski položaj.

S tim ciljem, kako je rekao, na Univerzitetu u Beču stvorena je škola koju su vodili Čeh rođen u Beču Konstantin Jozef Iriček, koji je školovan na jezuitskoj akademiji, i Hrvat Vatroslav Jagić.

“Oni su stvorili jednu istorijsku teoriju koja je lažna, te iškolovali Srbe kao što su Stojan Novaković, Stanoje Stanojević, Vladimir Ćorović i Ilarion Ruvarac. To su ljudi koji su u Srbiji doneli falsifikovanu istoriju i stvorili ekipe svojih naslednika”, naglasio je Deretić.

On je napomenuo da se Nemačka akademija nauka osamdesetih godina 20. veka odrekla te takozvane “nordijske škole” iz 19. veka, da ne bi ukazivali na njih “prstom kao na lažove i falsifikatore”, ističući da se to još “drži u Beogradu jer se Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) te škole nije odrekla, a što je podržano preko Zapada”.

“Taman posla da bi oni na Zapadu na svojim univerzitetima počeli da govore da je titula Julija Cezara srpska titula, koju je uzeo iz Aleksandrije, od Kleopatre. Još da priznaju da su od četiri plemena koja su formirala Rim, tri pouzdano bila srpska, ili da priznaju da gotovo cela Evropa ima srpske toponime. Svi oni su naslednici srpske kulture”, naglasio je Deretić.

On je na predavanju u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, kojem je prisustvovao veliki broj, pretežno mladih ljudi, rekao da uz ostale, za svoje teze ima i dokaze genetike.

“Sa pet američkih univerziteta, među kojima `Harvard`, `Berlki`, `Stanford`, su genetikom potvrdili moje teze. Mogu da kažem da sam, nakon pola veka borbe za istinu, pobedio”, istakao je Deretić.

On je među primerima njihovog ispitivanja, koje su radili na lokalitetu Vinče, naveo zaključak prema kojem su Irci bliski rođaci Srbima, odnosno oni su ostatak srpskog ratničkog staleža “geta”.

Deretić je naveo da na “portugalskim ozbiljnim sajtovima” piše da su pre rimskog osvajanja tamo živeli Srbi, da Katalonci govore da su Srbi, da je nemački jezik veštački jezik, a nemački gradovi imaju srpske toponime.

On je dodao da, prema bečko-berlinskoj nametnutoj školi, “Srbi imaju Nemanju i ništa pre”, negirajući takvu tezu i idući dalje u prošlost, navodeći da je Asirija ustvari Srbija, da helenistička kultura mnogo ima srpskog, da Aleksandar Makedonski ima srpsko poreklo.

Deretić je istakao da su njegove teorije, koje su dokazane genetikom, zapisom u kamenu i brojnim drugim istoriografskim navodima, u Srbiji osporavane, ali da niko od istoričara koji zastupaju nametnutu kvaziistoriju nije ni pokušavao da ospori njegove navode.

(Pressrs.ba)

 

 • Sale

  “Taman posla da bi oni na Zapadu na svojim univerzitetima počeli da govore da je titula Julija Cezara srpska titula, koju je uzeo iz Aleksandrije, od Kleopatre. Još da priznaju da su od četiri plemena koja su formirala Rim, tri pouzdano bila srpska, ili da priznaju da gotovo cela Evropa ima srpske toponime. Svi oni su naslednici srpske kulture”

  • Crni

   Ne treba ih ni pitati za odobrenje nego raditi po svome. Mi se stidimo istine jednako toliko koliko oni obožavaju kult laži i izmišljotina.

 • Omer

  Kada se prvi put pojavila teorija o Srbima kao „nebeskom narodu“, koštalo je Srbe i teritorije i ljudstva i u mnogome ugleda. Dajte nešto prizemno i razumno….

  • SRBIN ISLAMSKE VERE

   EVO NEŠTO RAZUMNO – ODGOVORI OTKUD TEBI SRPSKO PREZIME ?

   Publicista
   Andre Bar u knjizi “Bosna i Hercegovina”, izdatoj u Parizu 1903. objasnjava:
   “Vecina stanovnistva pripada srpskoj rasi…Sam g. Kalaj, pisuci nekad svoju
   Istoriju Srba, rece da u BiH pod tri vere ima samo jedan narod, srpski…
   Pravoslavna vera je najstarija. Ona potice iz doba kad Srbi napustise paganstvo
   da bi primili dogme grcko-istocne crkve. Muslimani poticu od starog srpskog
   plemstva, koje se, posle osvajanja Turaka, preobratilo u islam da bi sacuvalo
   svoje privilegije. Katolici se regrutuju medju sinovima pojedinih Srba koji su
   se potcinili rimskoj crkvi u vreme papskog uticaja u BiH, a danas medju
   cinovnicima austrijskim.”

   Rene Pinon u studiji “Austro-srpski konflikt”, publikovanoj 1907. godine: “Sami
   muslimani su Srbi, ne samo po svom poreklu vec i po njihovom sopstvenom
   priznanju. To su uglavnom bivse vlastele zemlje koja je, u momentu zauzeca
   (zemlje), presla na islam… Treba utvrditi bez okolisenja da je javno
   raspolozenje u BiH malo naklonjeno dominaciji austrijskoj.

   U najmanju ruku se nece moci sporiti da srpska vecina stanovnistva, bilo
   pravoslavnih ili muslimana, apsolutno odbija vaspostavljanje direktne
   potcinjenosti pod Austriju.”

   Jakov Golovjecki je 1884. godine u Vilnjusu objavio “Geografski rjecnik
   zapadnoslovenskih i juznoslovenskih zemalja” u kome precizira: “Bosnjak, zitelj
   Bosne. Oni pripadaju slovenskom, srpskom plemenu.

   Bosnjaci su vecim dijelom pravoslavni, sa iskljucenjem izvesnog broja koji je
   primio katolicanstvo i muslimanstvo.”

   Univerzitetski profesori istorije sa Kembridza, Grant i Temperli, objavili su,
   1934. godine, knjigu “Evropa u XIX i XX veku” u kojoj se nalazi i sledeca
   konstatacija: “U 1878. Austro-Ugarska je bila ovlascena da okupira Bosnu i
   Hercegovinu, zemlja jednaka po krvi i jeziku sa Srbima. Cak i muhamedanci ovih
   krajeva govore srpski i srpske su krvi”.

   Katolicki fratar Toma Kovacevic, u “Opisu Bosne i Hercegovine” iz 1865. godine,
   kaze: “Svi zitelji bosanski izuzimajuci malo Osmanlija i Cigana, spadaju u
   cislo južnih Slovena srbskog ogranka i to bez razlike vjeroispovjedanija, jer i
   oni Srbi koji su vjeroispovjedanije muhamedansko primili, po krvi i jeziku ipak
   ostaju Srbi.Zato su dakle u Bosni Srbi od tri vjeroispovjedanija:pravoslavnog,rimskog
   i muhamedanskog”

   Population of Bosnia (katolička enciklopedija):

   ..Excluding some 30,000 Albanians living in the south-east a few
   Osmanli Turks, and Austrian troops, the rest of the population (about 98 per
   cent) belong to the southern Slavonic people the Serbs. Although one in race,
   the people form in religious beliefs three sharply separated divisions: the
   Mohammedans, about 550,000 persons (35 per cent) Greek Schismatics about
   674,000 persons (43 per cent) and Catholics about 334,000 persons (21.3 per
   cent)

   • Gera

    Kako ste vi meni pojedini Srbi smjesni, to je za nepovjerovati, Vi meni govorite sta sam ja ono neznam kosam stasam kome pripadam.Ali reci ce tebi cika Srbin nisi ti Bosnjak, vec Srbin, samo to vi neNate.hahahahha .Ti bolje Znas Ko Sam Ja….. To je isto da ja kazem Znate vi Srbi niste ustvari Srbi vec Bugari, Samo sto to vi neznate.Pa slusateli vi svoje rijeci koje pisete kako to samo zvuci, kakve ova zemlja ima cuda Apsurd smo mi svi

    • Gera

     Aaa BOSNJAK prave Vjere ISLAM

     • KRALJ ARTUR

      PRVI PUT SE POJAVLJUJE NAZIV BOSNJAK NA ISTORIJSKOJ SCENI ZA VREME AUSTROUGARSKE OKUPACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I UVEO GA JE U SLUZBENOJ UPOTREBI AUSTROUGARSKI UPRAVITELJ BIH BENJAMIN KALAJ,UPRAVLJAO BIH OD 1881 DO 1901 GODINE.CILJ UVODJENJA NAZIVA BOSNJAK JE BIO DA BI SE IZVRSILA DESRBIZACIJA BOSNE I HERCEGOVINE I DA BI SE UNISTIO SRPSKI NACIONALNI IDENTITET.TO JE BIO CILJ VATIKANA,RIMOKATOLICKE CRKVE U BIH I AUSTROUGARSKE!

     • Nemanja

      Isto tako su od gomile Arbanashkih plemena u isto vreme oko 1870-1880 napravili “Albanski narod“ da bi sa te strane ogranicili Srbe i opstruisali formiranje velike Srbije. ee Gero nesrecno ne znas ni ko si ni sta si, vec samo ono sto su ti rekli. pitaj dedu ili pradedu sta je po krvi, reci ce ti da je Srbin.

     • Crni

      Bosanac u adminitrativnom smislu sam i ja ali Srbin po nacionalnosti kao i svi koji govore srpskim jezikom i imaju srpska prezimena.

    • Zrenjaninac

     Slušaj prijatelju moj ….nema potrebe da se nerviraš….budi ono što jesi bitno je čovek biti i ostati. Nas je to i podelilo što smo gledala koje ko….zar je bitno da se pravi razlika bio ti Katolik , pravoslava ili muslima ili Hrvat, Srbin ili Bosanac.Jeb*m onog ko nas je počeo ovak i delit…..svuda ima dobrih loših ljudi. Glededajte jedne druge po pozitivni osobinama…neka jednom krene na bolje.

     • NikolaBG

      Naravno da je bitno, ne smemo se mi pravi srbi odreci nemanjica i svetosavlja. Ko se odrekne tradicije, kulture, istorije,vere, jezika, pisma nepostoji kao narod ni kao nacija. Primer su sloveni koji su nestali pa se podelili na razne narode, izgubili su jezik, pismo, veru (staroslavsku) i dobili smo Ruse, Bugare, Srbe itd…
      Da ne uzimam u obzir „srbe“ kao sonju biserko, natasu kandic i mnoge druge koji su „srbi“ samo na papiru ,a vamo unistavaju kosovo, tradiciju,kulturu, pismo, jezik i sve ostalo. Mnogi ateisti se zalazu za isto sto i evropejski nazovi srbi

     • NikolaBG

      PS. Pogledaj sta se desava na kosovu i u raskoj oblasti, sta je sekularizam uradio u drustvu pa svi anti-srbi imaju neogranicena prava, pazarci ubijaju srbe, siptari ubijaju srbe, dobijaju smesne kazne, dok francuz u srbiji vredi 240 godina robije bez dokaza, 60 srba na kosovu vredi 110 godina. Lepo,a? Nestajemo kao nacija, jos nam cirilicu brane u skolama, ne daju ti ni pravoslavne praznike privatnici nego robujes za 20 000 16h radnog vremena 365 dana godisnje. Nismo isti kao islamisti, ni kao katolici, nestajemo zbog toga sto cutimo,trpimo zulume i gledamo samo kako da prezivimo, odricicemo se svega ako treba zbog boljeg zivota. Pogledaj sta se deci promovise po klubovima, 25.11. na sv luku u svim klubovima helloween praznik maskenbal , tv okupiran tim stvarima, narocito za sv. trifuna 14.2., kupite voljenoj osobi srce ili milka cokoladu za dan zaljubljenih. naravno 90% pravoslavaca slavi helloween i valentina, a svi smo srbi. Briga decu za tradiciju,kulturu, istoriju, pismo, jezik, veru . Latinica i sve anti-srpsko je danas in u srbiji

     • giulio

      za loš život treba okrivljavati nas same jer mi biramo ovakve lopurde i lažove ,istina danas i nema poštenih političara takvi se razapinju odmah na početku karijere ili i nemaju karijeru,ali slažem se potpuno u konstataciji da nam nameće zapad sve i svašta ali eto kada nema nijedna crkva više uticaja na omladinu već ateizam preuzima sa svojim lošim zakonima i običajima ceo svet koji diktira zapad(satana)ali i mi roditelji smo krivi jer ne vaspitavamo odmalena našu decu u duhu Božijem ,au školama uvode neka gradjanska prava kao da će nača deca biti advokati pa moraju da uče (naučiće iz iskustva i medija to što ih uće u školi),a i ja sam ogorčen jer ne da ne mogu da kupim mojoj deci čokoladu nego jedva da i lebac mogu da im obezbedim ali to nije nača sramota nego sramota ove upropaštene Srbije kada ni posao ne zna da obezbedi svom narodu ,eto to je moje mišljenje i vidite da nigde nisam nikoga uvredio ni na koji nacionalistički način.Prijatelju tebi u Beogradu još i imaš posao a mi ovde po Vojvodini crkavamo polako a to niko da kaže ,jer tada bi sve otišlo u Honduras u Srbiji
      I ne crkavaju samo Madjari,Rusini,Slovaci,Romi ,Hrvati itd nego brate mili i Srbi i svi ostali zajedno ali u Beogradu neće biti toga jer bi se zapalila srbija tada.

     • giulio

      ne treba se odricati ničega, što više treba biti ponosan, samo treba poštovati i druge nacije i narodnosti a ne veličati samo svoju ,to se zove nacionalizam ali ni to nije problem ako je u zrdavim okvirima što znači da ne treba druge ponižavati ,na kraju krajeva svi smo mi samo ljudi a oni mogu biti loši i dobri

    • biber

     A ti gera posto znas koj si.. teraj se onda tamo odakle si dosao.. mi srbi smo gospoda za vas..

    • rs

     E, a kako si ti čoveče nepismen.

    • Dušan Jakovljević

     Evo kako jedan od najvećih balkanskih pisaca, slikovito opisuje muslimane iz Bosne i njihov (i njegov) identitetski problem:

     „Derviš i smrt“ od Meše Selimovića
     Meša Selimović o muslimanima iz Bosne

     Najzamršeniji ljudi na svijetu.
     Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama.
     Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo.
     Ali nismo postali ni nešto drugo.
     Stali smo na pola puta, zabezeknuti.
     Ne možemo više nikud.
     Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni.
     Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije.
     S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja.
     Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom.
     Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo.
     Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje.
     A sve se plaća pa i ova ljubav.

     Sve sažeto, jasno i glasno rečeno!!!
     I to na bosanskom jeziku (za one koji ne razumeju srpski)!

    • Crni

     Koji to Srbin govori bugarskim jezikom. Nije to isto niti ćeš ti to priznati ali ionako to nije bitno jer ti znaš ko si.

   • Milovan Cicvaric

    Moji pretci pripadahu srpskoj vlasteli pre Kosovske bitke . Ziveli su u Prizrenu . Da bi se pred Turcima povukli u Hercegovinu . Dovode se u vezu sa Banovic Strahinjom , Balsicima , Crnojevicima , Hercegom Stjepanom . Medu prvima primise pojedinci islam Grdoje – Demir beg , zatim brat ili stric od moga pretka Gavrila Sokolovica bese odveden u janjicare – veliki vezir Mehmed Sokolovic . Posto mu otac kasnije primi islam iz Pive se odseli u Ravanca – Sokolovice kod Rudog . potomak Dura Knezevica Sokolovica – Duro Zvizdic primi islam – Mehmed Zvizdic od koga su Zvizdici , Kurtovici , Sakovici , Nukici i Agovici svi poticu iz Pive , Gacka .A svi poticu od moga pretka Vukasina Rudica Sokolovica ! Ovu pricu su mi potvrdili i neki muslimani . Jos su sacuvali neka predanja o nasim pretcima vise nego mi .

  • deksi

   Ti ne znas o cemu pricas.Ponavljas mantru srpskih neprijatelja iz devedesetih godina proslog veka.Smisli nesto novije.

  • Neimenovana

   Ti budi prizemna i neuka bez korena, a ja i ljudi meni bliski , mi smo uvek bili nebeski pa makar nas to i života koštalo jer smo svesni svojih korena.

 • Pingback: SKRIVENA ISTORIJA: SRBI SU SE KAO NAJSTARIJI NAROD NA SVETU, NA BALKAN DOSELILI PRE VIŠE OD 5.000 GODINA! | Web-tribune.com()

 • AlwaysUltrasPodgorica

  Taman posla da bi oni na Zapadu na svojim univerzitetima počeli da govore da je titula Julija Cezara srpska titula, koju je uzeo iz Aleksandrije, od Kleopatre. Još da priznaju da su od četiri plemena koja su formirala Rim, tri pouzdano bila srpska, ili da priznaju da gotovo cela Evropa ima srpske toponime. Svi oni su naslednici srpske kulture”, naglasio je Deretić.

  - Bez obzira sto sam misljenja da je generalno bar 40% svjetske istorije falsifikat sila i sto sam mislio da je ovaj covjek inace van sebe nisam znao da ce ipak toliko daleko da ide.
  Sto je najgore po ovome ispade sa sad svi poticu od Srba, pa ovo ni ludome ne moze da djeluje kao istina. To sto on prica o nekim olemenima sto su odje zivjeli prije pojave nacija u svijetu i Evropi ne znaci da su bili Srbi niti se to moze dokazati. Samo se moze dokazati da narodi sa ovih prostora imaju pretke koji su tu bili od vajkada, a to po automatizmu SANU odmaznaci da su Srbi, budalastine za glupe ljude.

  • Spasoje Ristic

   Vi ko da ste sve svjetske knjige pročitali!? Pa uzmite vaše dokumente ,otiđite do Jovana i uništite njegove argumente vašim i sve riješeno za sat vremena ! Ovako ja mislim da su Muslimani došli sa Mjeseca ,zato im je mjesec na zastavi , a Srbi sa Sirijusa jer su se tako zvali prije 8000 godina ! Samo navedite iz kojih knjiga vi nešto tvrdite i idite na megdan Jovanu Deretiću i srušite njegovu priču i onda ćemo tu istoriju svi da aminujemo !

   • Honorije

    Srbi su iz Svemira iz Sazvezdja Sirijusa B… A ti sada daj dokaz da to nije istina, iako zaista nema dokaza sem moje tvrdoglavosti? Da, neki od nas su citali knjige, a nisu imali keca kao vrata iz istorije pa se toliko iskompleksirali… Zasto ste se uhvatili za istoriju izrodi? Pa i matematika , biologija, genetika i ostalo je nastalo van Srbije, verovatno ‘zaverom da se otme srBska zasluga za sve“…Deretic je covek bolestan u glavu, a vi sto ga podrzavate ste jos gori od njega. Znanje se ne stice tvrdoglavoscu, nego ucenjem, a ovaj covek je samo tvrdoglav.

   • Paco Leone

    Jasno kao dan da je Dr. Deretic u pravu;lanac logicnih dogadjaja na kojim on zida svoju teoriju kao i genetska podudarnost, svi artefakti koji su pronadjeni, poudarnost cirilice sa grckim pismom i mnostvo dokaza koje nisam nabrojao neoborivi su dokazi a ne (svidelo se to nekome ili ne) Vatikanske i Berlinske bajke.Deretic je gigant; junacki se bori protiv milenijumskih falsifikatora koji su falsifikovali bez trunke stida , ne samo istoriju drugih naroda vec i samu Apostolsku bibliju(novi zavet).Dr.Deretic,slamka medju vihorima,gigant,LEGENDA nije sam na planeti koji se bori protiv milenijumskog zla(falsifikat istorije).Kineski slavni naucnici isto kao nas pionir Dr.Deretic ne priznaju nametnute falsifikate sa zapada. Izmisljeni Karlo Veliki u koga smunjaju i sami sadasnji Germani da je ikada postojao su plod Vatikanskih fasivikatora koji su i pred ostalog da u prvom milenijumu nove ere tri stotine godina jednostavno pojeli tako da se u istoriji koji sa ono samovoljno po njihovoj zelji krojili nigde ne pominju.Nazalost Vatikanske i Becko- Berlinske vodonose sede danas u Srbskoj Akademiji naka i dalje slepo l verno slusaju namoravaju nas u skoli da te faslfikate ucimo.Neboriv dokaz da je i samo svetopismo falsivikovano je nasa nedelja dana(sedmica)nasa svakodnevnica.Po Apostolima treba da znamo sto nazalost neznamo da je Sabat sedmi dan u sedmici a Nedelja prvi dan sedmice(Armeniska crkva)gde se Bog sedmog dana u sedmici za Sabat slavi.Najnoviji svetski falsivikat dolazi nam opet sa zapada a to vam je gospodo zimsko i letnje pomeranje sata.Dr Deretic je David a mi svi nezvisni od emocija smo Davidovici.

  • Goran

   Ako prihvataš da je život nastao sam od sebe i slučajno a ja nisam u svom dosadašnjem životu sreo ništa što se desilo samo od sebe onda možeš tvrditi da činjenica da su Srbi najstariji narod pogrešna. Ali ako prihvatiš činjenicu da je nakon potopa život počeo ispočetka da se umnožava od sinova Nojevih onda se moraš prvo zapitati gde se to Noje iskrcao i koje pleme je nastalo od kojeg sina i kako se to sve dalje razvijalo i širilo. I ako budeš dovoljno duboko istraživao i ako ti Gospod bog bude dao dovoljno razuma i bude pomagao u tom istraživanju možeš otkriti svašta. Deretić je više od pola svog života posvetio istraživanju istorije uzimajući podatke iz celoga sveta, počev iz Francuske, Amerike, Italije itd. i bivajući primoran da nauči nekoliko jezika kako bi mogao da čita sve istorijske zapise sa namerom ne da se okoristi od tog posla nego da dođe do istine. Ako je negde povezao činjenice doneseći pritom pogrešni zaključak nije to učinio služeći se lažima i izmišljotinama nego istinim stvarima koje je pronašao. Normalno je da može da se donese pogrešni zaključak jer ne možeš uvek da dođeš do svih viđenja i zapisa o nekom događaju koji se ipak desio pa se može desiti pogrešan ali dosta verovatan zaključak o nečemu. Ali sa druge strane ono što radi SANU koji i dalje upravlja srpskom istorijom je to da oni to sve rade na osnovu izmišljotina i laži i zbog koristi. Pa ti sada veruj kome hoćeš. Bog ti je dao pamet i razum a ti ako ga ne koristiš dovoljno krivica je tvoja a ne Deretićeva.

 • Pantelija

  a sta ja pričam unazad godinama ..i crno mora je bilo srpsko more egejsko i jadransko naravno ..u rimu imate bitku zapisanu izmedju rimljana i srba na tlu makedoonije grcke pokrajine sadasnje 35 god pre rodjenja Hristosa …sve je lepo opisano …citajte zitije SV. Save ..u razgovoru sa Ambrozijem iz papstva pa ce vam se sve kasti kolka je zemlja srpska bila …mnogi ce se iznenaditi …

 • HAHA

  Dereticeve teorije imaju upravo za cilj odaljavanje srpskog naroda od slovenske baze od koje zapravo poticemo izmisljajuci tzv veliku istoriju po kojoj je maltene 90% svih velikih svestkih imperija zapravo srpsko,i da to uspe imali bismo neku Srbiju poput dansnje Makedonije gde se oni nesrecnici pojavljuju sa slemovima Aleksandra Makedonskog i koji su stvarno poverovali da poticu od Aleksandra.Sto se tice oficijelne teorije ona manjka samo po tome sto se nisu doselili Sloveni nego su Srbi vec bili jezicno i nacionalno definisani kao Srbi i kao takvi su dosli na Balkan gde su zatekli naravno dosta lokalnog stanovnistva koje su integrisali u svoju naciju.Kao sto danas Srbi izumiru nekad su bili brojni i sirili su se.Vracajuci se na Deretica i tipova slicnih njima poput Dejana Lucica,po Lucicu bi mogli da zakljucimo da je zapravo i americka imperija ustvari srpska jer su neki etnicki Srbi ucestvovali u americkoj vlasti i svemirskom projektu.Videli smo svi kakav je Srbin recimo cuveni Rod Blagojevic )) Ne vidim sto je sporno toliko da se neko doseli negde i ako ima sansu da potisne nekoga, Nemci se nisu libili da potisnu Slovene iz cele danasnje istocne i severne Nemacke i nemaju nameru da tvrde da su oni tamo oduvek niti ih to poslebno interesuje,kao ni Anglosaksonce u Sjedinjenim Drzavama,nikome ne pada napamet da tvrdi da su oni zapravo starosedeoci.

  • AlwaysUltrasPodgorica

   Lucic je dobro obavjesten covjek sve dok ne pocne da prica o istoriji, onda se pogubi covjek

 • TMORO – VEP

  So ova ja kradete Makedonskata istorija , ostanete si na vasite koreni od kade Aleksandar Makedonski bil srbin koga korenite mu se cisto Makedonski do koga site drzavi na balkanov se tepate za nasata istorija.

  • Marko

   Aleksandar Makedonski je Grk ako ne znate Makedonija je oblast u Grckoj a od vasata Makedonija nece ostati ni pepeo posto vas Siptari gaze. Kad necete sa nama onda izumrite. Ionako ste pola cigani a pola Bugari vi niste Sloveni

   • Milanče

    Aleksandar Makedonski nije Grk. Za njega su svi grčki istoričari do druge polovine 19. veka govorili da nije bio od Helenskog naroda, već od naroda sa severa. Tek kada su uvideli da im je bolje da ga smatraju Grkom onda su i Grci počeli da ga svojataju. Ne kažem da je Srbin, ne znam tačno, ali znam da su ga Srbinom smatrali i Ivan Gundulić i Lajbnic i Ruski car, naravno pre nego što name je nametnuta lažna istorija.

    • Zarko

     Ne znas tacno,jel?Pa ako je Makedonski,onda sta je?

   • Zoran

    Nemoj tako brate, tačno je da Makedonija postoji kao drzava (Tito im je napravi 1945 uz svesrdnu pomoć srbskih komunista) i tačno je da u toj državi žive Srbi, Bugari i Albanci, nažalost tačno je i to da se većina Srba u Makedoniji izjašnjava kao Makedonci, e to je najžalosnije u svemu, ali nije toliko strašno da bi mi Srbi iz Srbije tu istu našu braću mrzeli zbog toga!!!

    • Goran Dimov

     45 a? Tito, misla, deka mnogu greshish! Makedoncite postojat i ke postojat! Od sekgash bile nikogash ne bile srbi ni bugaari ni grci! Tochno e deka sme bliski no ne sme bile srbi nikogash! Za toa ima i dokazi na DNA odi na igenea i ke vidish koj sho i od kade poteknuva! Nie sme Makedonci i Aleksandar e Makedonski i nikogash ne bil ni srbin nitu grk!

     • Vranjanac

      Ajde budi ljubazan imenjace pa navedi ko je i kada napravio te DNA dokaze, koja naucna institucija i gde se mogu pogledati. I sam jako dobro znas da je susta istina da Makedonija je dobila drzavnost od strane komunista i Tita. Ti mozda nisi Srbin, sudeci po prezimenu, verovatno da su tvoje naselili Bugari, ali na teritoriji danaslje Makedonije uglavnom zive Srbi. Od vajkada je to bila srpska zemlja, a zasigurno od ranog srednjeg veka. Opet, totalna je nebuloza da se pozivate na Aleksandra Makedonskog i govorite da ste njegovi potomci. Nikakve veze nemate sa njime. Moji su potomci Dejanovica sa podrucja danasnje Makedonije i oni su bili istaknuta SRPSKA vlastela. Nigde se u ni jednom srednjevekovnom dokumentu, ponavljam NIGDE, ne pominje makedonski entitet. A to pranje mozga koje se nad srpskim narodom u Makedoniji provodi je zastrasujuce. Teritorije danasnje Makedonije se drugacije zovu STARA SRBIJA.

    • Zarko

     Zato nas(Srbe,Makedonce,Bugare…)nece da nas nikad bude,zato sto se osporavamo jedni druge vekovima.Sta sam ja drugo,ako ne Makedonac?Jel treba da mi ti kazes da sam Srbin?

  • Vladan

   Tmoro,molim te cuti,ako vec toliko svojatate Aleksandra makedonskog onda mi objasni ,u pitanju je deo tetovskog kraja,zadji po grobljima i pogledaj nadgrobne spomenike,vidi imena i prezimena,datume rodjenja i smrti i sve ce ti biti jasno.Ovo ti pricam iz jednog prostog razloga a taj razlog je taj sto je moja majka rodjena tamo,1948,i preziva se Djordjevski,ima 2 brata i 4 sestre i svi su rojeni pre II svestkog rata i svi se prezivaju Djordjevic.Pameti moja,kazi mi molim te kada ste vi bili nacija,narod,kako god.Imate neke svoje knjizice koje ne da su smesne i nepotkovane istoriskim cinjenicama nego svaka rasprava na tu temu je bespedmetna.

   • Branko MAKEDONSKI

    Ti “ burazeru “ pojma nemas sta pricas, ja i ne mislim i necu pokusati da ti objasnim posto ti je mozak stao gde ti se najvise svidja, ali ako ti si srbin Ja sam MAKEDONAC, a ako bih bio srbin sigurno bi rekao da sam srbin. A zasto su PREZIMENA SRPSKA PRE DRUGOG SVETSKOG (od 1918-1941g.) ako to ne znas onda si promasio svoj zivot!.ZBOG SRPSKE OKUPACIJE MAKEDONACA !! ETO ZBOG TOGA ~!! I moja majka i deda su imali srpsko prezime ALI NE PO SVOJOJ VOLJI nego PO VOLJI OKUPATORA TERITORIJE !Uostalom NIJE Aleksandar SRBSKI nego ALEKSANDAR MAKEDONSKI !!

    • Zoran

     E moj Branko Srbine moj, ili možda Bugarine moj, jer koliko vidim Albanske krvi nemaš. Ni to malo istorije što pominješ NE ZNAŠ. Više je bitna činjenica da mrziš Srbe. Zapitaj se zašto ti preci nisu nosili Tursko ime i prezime?

    • HAHA

     Samo sto Aleksandar Makedonski nema nikakve sa danasjim ljudima u slovenskom delu Makedonije tj u onome sto je preostalo pod kontrolom slovenske Makedonije istocno od Vardara.Ako i taj deo zeli da prezivi lek je integracija sa vecom slovenskom drzavom da li Bugarskom ili Srbijom.

    • Borac

     Glupaku , reci ti meni koji to turčin , grk , arapin , german ili anglo-saksonac ima ime BRANKO ?!!! Pa smradu jedan i drago mi je što se izjašnjavaš da si neko govno , a ne SRBIN !!!

    • +

     Oslobodjenje nazivas okupacijom,zahvalnost ti je jaca strana.

    • Goran

     E vidiš Branko a ja nisam Srbin (a jesam) nego sam Vojvođan. A u stvari nisam Vojvođan nego sam Bačvan. A u stvari nisam Bačvan nego Čuružan. Jel sada ti znaš šta sam i ko sam? Ne znaš? Evo reću ti i u kom delu sela živim ako će ti pomoći da ti prorade klikerčići.

   • pacifist

    kad bute shvatili da je nacionalnost pripadnost državi a ne vjeri i da biti pravoslavac nije isto što i biti srbin i već mi je vaših velikosrbskih ideja pun kufer

    • Joca

     Nacionalnost nije pripadnost Državi nego Naciji, Države me moraju uvek nositi ime Nacije koja tu živi, naročito ne ovde, na Balkanu, jer Države se se stvarale po interesima vlastele, tako je ujedinjavanjem nekih oblasti u kojima žive Srbi nastala Srbija, a u jednom delu u kom su takođe živeli Srbi je nastala Bosna, tako i Crna Gora. Po raspadu Dušanovog carstva nastalo je gomila malih kraljevina, koje je teškom mukom ujedinio Car Lazar ne bi li se odbranili od Turaka. U pomoć je pozvao i vladara Bosne, srpskog kralja Tvrtka Kotromanića koji je rado poslao svoju vojsku da pomogne odbranu srpstva i hrišćanstva. I sam se Tvrtko nazivao Kraljem Srba, pismo mu je bila ćirilica. Makedonijom su vladali Mrnjavčevići, a ne Mrnjačevski (ili slično) a Srbi u današnjoj Makedoniji su tokom vekova pod pritiskom bugarizacije delom poprimili bugarski oblik prezimana na ski, a ne na vić, ali svejedno su ostali Srbi. Biti Bosanac, ili Makedonac, ili Crnogorac je isto što i biti Šumadinac ili Vojvođanin, samo teritorijalna odrednica ali ne i nacionalna. Mnogi okupatori su sa ciljem razbijanja srpskog nacionalnog bića stvarali nacije kao što su Bošnjaci ili Makedonci, ali to su duboko snažni strani interesi koji su od nas svih ovde stvorili mrske neprijatelje. Umesto da ovde svi živimo kao braća, ma kako sebe nazivali, na svakih 30-50 godina nas malo zatruju, zarate, mi se mrzimo do sledećeg rata a oni vladaju svima nama.

  • biber

   Pricaj srpski da te ceo svet razume

 • Kosmopolit srpskog porekla

  Ja bih ukinuo ove komentare.

  • cuca

   i ja

 • Dragi Todin

  UZ OVAKAV ČLANAK NE IDE SLIKA „SEOBE SRBA“ OD PAJE JOVANOVIĆA.

 • AlwaysUltrasPodgorica

  Dobro to sto kazes, ali poenta je da to ne znaci da su to tada bili Srbi ili neki drugi narod, to ocu ja da kazem, da nisu imali nikakv nacionalni predznak ili osjecaj, a ne pokusavam da osporim postojanje. :)

 • seroger

  probajte naci sledece.
  odlomci ISTORIJE SRBA od Milosa S.Milojevic
  Srpsko Srpski Recnik od Radovana Damjanovica

  nije za poturice .

 • Mladen

  Stamota je da se ovakav „blefer“ naziva istoricarem.Ovakvi istoricari postoje i u Bugarskoj,Grckoj,Albaniji,Makedoniji i svi govore istim jezikom veliko…srpstva,veliko bugarizma,albanizma…i svi su oni u sluzbi propagande svoje drzave…Ovakve „i-storije su uvek sluzile kao podloga za buduci rat na ovim i drugim prostorima i nisu donele nista dobro narodima koji su se sluzili takvom propagandom.
  Govoriti i dovoditi u vezu Kleopatru i Aleksandra Makedonskog u ovom kontekstu je u najmanju ruku smesno, svedeno na proizvoljnosti i bez nikakvih argumenata. Uopste ne shvatam zasto Srbi beze od svoje istorije i zele da se prikazu kao osnovaci sveta, a jos cudnije sto se poistovecuju sa Grcima i misle da su bliski sa njima.Cak je i u novoj srpskoj muzici „buzuki“ postao nacionalni instrument.
  Bezanje od svoje istorije i stvaranje ovakve istorije iluzija nije dobro za nijedan narod, pa ni srpski.Srbija i srpski narod treba da neguju i nadgradjuju svoju istoriju zdravim i istoriskim argumentima, a ne sa pricama ovakvih sarlatana.

 • Pravoslav

  Dok se mi naglavljujemo tražeći svoju istoriju,svi ostali napreduju i žive „malo“ bolje od nas. Slab sam iz istorije,ali poštujem i da se složim sa Jovanom u potpunosti,mogu biti samo tužniji i pitati se -kako to da smo toliko propali i dozvolili sve to sebi,a svi ostali narodi (koji su eto od nas potekli)se izgradili i uznapredovali mnogo više. Mi ostajemo predzadnja rupa na svirali svijeta i tapkamo u nazad. Kakva je istorija amerikanaca? Sramna. Sad diriguju svijetom,dok se mi molimo Bogu da on sve vidi i nadamo se „jednog dana“… Kako god i koliko god smo ponosni i dični,ja sasvim prosječan pravoslavac mislim da nismo mnogo pametni,mudri,inteligentni…,kad nam je danas ovako. Čast istoriji,al svi ti narodi mnogo više rade na budućnosti. Ne, mi ćemo čitav život dičiti se Teslom itd,al telefonirati preko fašističkih telefona(banalno). Možda griješim,ali mislim da sam sasvim prosječan srbin koji traži načina da pobjegne iz ove jadne zemlje i kriminala u bolji svijet u normalan život.

 • Sladjan Lugonjic

  Moze li mi ko objasniti onu izjavu izraelskog premijera „da su srpski i jevrjeski narod prijatelji vise od dve hiljade godina tj. jos od vremena rimske republike“ Zadnji dani rimske republike su koja stotina godina pre Hrista!

  • Patak

   Zapravo rimska republika je zvanicno prestala da postoji 27 godina pre Hrista

 • pao s marsa

  Lingvisti prvo, pa posle geneticari proucili su poreklo naroda. Mozete pogledati naucne emisije strane produkcije, dosta oni objasne a jos vise precute. U EVROPI NAJMNOGOBROJNIJI NAROD SU SLOVENI hteli vi to da priznate ili ne vasa stvar. Odkuda Morava u Nemackoj, sta su to Luznicki Srbi, gde se gubi istorija Balkana? Nama drugi pise istoriju a mi je bojimo nasom krvlju. Narodu je plitka pamet!

 • Rasa Kisprdilo

  Na kojim ste drogama?

 • CuvarUkisleSutlije

  Jes. Prvo su Srbi nastali tako sto su stvorili sami sebe, svemir, Boga i ostalo. A onda je Bog stvorio amebe iz kojih su se razvili svi ostali. Ovog Deretica i njemu slicne „ucenjake“ je trebalo davno izolovat u kakvoj ludnici.

 • anonimac

  Pa oko je tajna kako se to tako odjednom otkrila i to bas tu na internetu? Babine price za malu decu.

 • Mihajlo

  Evo nešto prizemno. na sanskrit jeziku inače pra Srbskom, SORABI u prevodu znači ,SORA- NEBESKI. BI- NAROD. tako da to nije za predmet ismejavanja. To su činjenice i dobro je sve istražiti konačno i hvala poštenim naučnicinima sa zapada željnim poštenim prikazom istorije. Iz priloženog se vide da u našem samom imenu SORABI-SRBI postoji izraz NEBESKI NAROD.
  ŽIVELA SRBIJA -ŽIVEO VELIKI SRBSKI NAROD!!!

  • 木乃川優平

   E nije već je SORABI skraćena varijanta od japanskog 空人 (sorabito) što znači nebeski ljudi. Pošto je reč očigledno iz japanskog, to znači da su Srbi u stvari potomci Japanaca koji su nebeski narod. To nije za predmet ismejavanja, ne ne…

   ŽIVEO JAPAN – ŽIVEO VELIKI JAPANSKI NAROD – ŽIVELI SORABI, POTOMCI NEBESKOG NARODA!!!!!

 • Astronaut

  Molimo da se razjasni odakle je Deretic istoricar, pa da se to potkrepi cinjenicama? Nakon toga, da objasni ko ga placa kada ima clanak skoro svaki dan sa ovakvim glupostima?

 • Ivan

  Aleksandar Makedonski je Grk, Deretić je prololupež…..

  • KINA

   Pročitaj spev Omer Ivana Gundulića Dubrovčanina katolika,pa ćeš videti da nije bio Grk nego Lesandar Srbljanin

 • Severno91

  Da smo izuzetno stari narod u to apsolutno verujem. Da obitavamo na ovim prostorima mnogo duže nego što „nam je napisano“ i to verujem.
  Zanima me samo da li će na kraju krajeva ispasti da smo dominantno slovensko pleme ili da sa Slovenima nemamo veze. Ruku na srce, veliki sam slovenofil i mnogo čitam literature vezane za Slovene. Iskreno, ne bih drugačije ni voleo da se desi. Ja mislim da su Srbi Sloveni.

  KOSOVO JE SRCE SRBIJE.

 • SRBIN OD SRBINA

  NEČINITE I NE PIŠITE TAKVE GREŠKE… ARSENIJE ČARNOJEVIČ NIJE BIO SLOVENAC, NEGO SRBIN.. NEIZVRĆITE ISTORIJU NANOVA…

 • Sanja

  Nekoliko stvari mi nije jasno, ako su Srbi došli na ove prostore u sedmom veku kao varvari, kako su uspeli da par vekova kasnije stvaraju velelepna umetnička dela (crkve, manastire, književnost….. – što se ne može osporiti), a mnogi narodi koji su kasnije došli na ove prostore nisu odmakli skoro ni koraka u takim stvarima. Šta je sa narodom koji je tu živeo pre Srba (ako je neko drugi živeo), kako dabaš niko nije ostao, gde su materijalni dokazi njihovog postojanja na ovim prostorima. Zatim, otkud tolika sličnost ćirilice i vinčanskog pisma, posebno je upadljivo slovo Ž, bar meni. Odkud tolika fenotipska sličnost evropskih naroda (razlikuju se Afrikanaca, Indijanaca, Azijata)? Volela bih da mi neko da smislene odgovore.

 • Dragi Todin

  Glupavi Srbi. Pričaju o seobi Slovena uz sliku koja prikazuje Veliku seobu Srba sa Kosova i Metohije. Od nesrba perfidno nastojanje da se sutra može reći da seobe nije bilo ni sa Kosova i Metohije. Za seobu Slovena treba ilustracija koja ima za temu seobu Slovena a ne Srba sa Kosova i Metohije.

 • Boris

  Sta mu je to trebalo, da se ovako izlupeta? Nista od ovog nije tacno. Ne treba kvariti omladinu glupostima i teorijama nebeskog naroda, to nema smisla.

 • loli

  to mi znamo ali nam neke sile namecu pogresnu istoriju ali istina kad tad izadje na svetlost dana

 • Miroslav Stanojevic

  Ja sam Srbin,bitno je ko je kakav, a ne ko je koje vere… Sadasnji muslimani trebaju postovati svoj srbski koren, klicu, seme srbsko…srbske majke, sada davno zaboravljene bake srbske su radjale srbsku decu…. Rodile su SRBOJU… NARODE…

 • milan popovic

  tacno Pacifts nije isto biti pravoslavan i biti Srbin ali zasto onda vi tzv.Biosnjaci nedajete da neko bude Srbin musliman ili zasto Hrvati nedaju da neko bude Srbin katolik,Dubrovnik je do 1910 godine bio cisto Srpski grad po Austrougarskom popisu!sad je Hrvatski jel su svi Srbi katolici poslalki odjednom Hrvati uredbom Pape iz Vatikana! kad odes u Bar na Barskoj nadbiskupiji stoji u grbu natpis na cirlici i taj grb nije napravljen juce ili danas vec je od 11 veka!Barski nadbiskup nosi tuitular“Preses Serbie“ a zasto zasto sto Crna Gora u 11 veku nije ni postojala a ni Crbogorci vec su svi bili Srbi balsici su bili gospodari Duklje i Zete a to su Srpske istorijske pokrajine! I to nije nikakav srpski veliko nacionalizam! Stto se vas muslimana tice vi dobro znate od koga ste to vam je najbolje rekao gospodin profesorSalihovic.Covek koji poreklo nasih muslimana ima u malom prstu!

Close
Podržite nas
Lajkujte našu FB stranicu!